PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Beverinas-labirinti.jpg
Foto: Valmieras novads
Laikā, kad gaisā jau virmo rudenīgs dzestrums un prieks būt atkal skolas solos, aicinām smelties enerģiju un doties piedzīvojumu pilnās ekskursijās Valmieras novadā!

Lai atklātu zeltaino rudens lapu krāšņumu, gleznainus skatus un dabas diženumu, atliek tikai saģērbties atbilstoši laikapstākļiem un ļauties piedzīvojumiem, dodoties pārgājienā pa kādu no Valmieras novada dabas takām vai aizraujošā velo izbraucienā.  

Fantāziju zemē “Neonija” būs iespēja izbaudīt krāsu maģijas burvību un izsapņot savu fantāziju sapni. Izložņāt brīvdabas labirintus, izspēlēt lielformāta kustību un intelekta spēles aicina Beverīnas koka skulptūru parks un labirinti.  Iemēģināt savu roku un izzināt seno amatu prasmes varēsi kaņepju audzēšanas saimniecībā “Adzelvieši”, medus pasaules noslēpumus palīdzēs atklāt saimniecībās “Medus kāre” un “Mazkalnēni”. Šokolādes kārumu ražotne “R Chocolate” aicina iepazīt gan latvisku, gan eksotisku garšu noslēpumus, darbojoties gardumu meistardarbnīcā. Ekskursijā pa Rūjienas saldējuma ražotni būs iespēja nodegustēt gardos, no īsta piena un krējuma gatavotos, saldējumus un gūt priekšstatu Rūjienas saldējuma tapšanas procesā. Radošajās nodarbībās pie Ingas Loginas apgūsi filcēšanas prasmes un citas radošas aktivitātes, piemēram, dekupāžu uz koka vai ziepju gatavošanu no dabīgiem materiāliem.

Zinātkāros aicinām aktīvi līdzdarboties izglītojošās programmās Valmieras muzejā, atklājot maizes vai piena ceļu, izzinot viduslaiku ikdienas dzīvi un daudzas citas senās gudrības. Savukārt iepazīt citādu muzeju un uzdejot Naukšēnu disko piedāvā Naukšēnu Cilvēkmuzejs.

Aktīvākas skolēnu grupu izklaides piedāvā Bērnu izklaides centrs Brīnumu mežsGaujas Stāvo krastu Sajūtu parks ar galvu reibinošu izaicinājumu 1.5 km garumā, 5-11 m augstumā ar 4 trošu nobraucieniem pāri Gaujai! Dzīvespriecīgas grupas saliedēšanas aktivitātes iespējams izbaudīt Piedzīvojumu fabrikā, kāpjot klinšu sienās un izbraucienos ar driftkartiem, bet “Shooter” lāzerparkā var spēlēt modernu jauno tehnoloģiju komandu spēli – lāzertagu. Sajust sacensību garu, spēlējot minigolfa spēli vai izbraucot ar elektroauto, aicina arī Atpūtas parks “Avoti”, bet uzmīt sliežu velosipēdu “ZRailbikes” pedāļus var Zilākalna ciemā, kur nepilnu 4 kilometru garumā izveidota trase pa šaursliežu dzelzceļa sliedēm, kas ved uz Zilākalna kūdras purvu.

Samīļot, sadraudzēties un pabarot ar saimnieku sarūpētiem našķiem četrkājainos mīluļus var Mini Zoo “Mežiņi” un Jēru klubā. Valmiermuižas stallī, gluži kā muižas laikos, var doties skaistās izjādēs zirga vai ponija mugurā pa Valmiermuižas pils parku un tuvējo apkārtni. Ne mazāk aizraujošas izjādes ar zirgiem vilina baudīt arī zirgu stallis “Zirgu vārdotāja”, Trikātas staļļi, Kocēnu zirgaudzētava un Burtnieku zirgaudzētava.

Septembrī pa Valmieras “galveno ielu” Gauju skolēnu grupas izvizinās Gaujas tramvajs. Kapteinis atklās interesantus un nedzirdētus stāstus par Gaujas tecējumu cauri gadsimtiem un apskates objektiem, kas redzami brauciena laikā.

Plašāku informāciju par Valmieras novada tūrisma objektiem meklē visit.valmiera.lv, rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālruni 26332213.

Apmeklējot tūrisma objektus aicinām ievērot valstī noteiktos drošības noteikumus saistībā ar Covid-19 vīrusa ierobežošanu.