PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Nacionālais botāniskais dārzs.jpg
Lai klases ekskursija izdotos gan no skolēnu, gan skolotāju skatu punkta, nepieciešama kā izzinošā, tā atpūtas daļa.

Salaspilī to iespējams piedzīvot vienas dienas laikā: izzinošās ekskursijas, papildinot ar atpūtas un izklaides aktivitātēm. Brauciet ciemos - Salaspils atrodas pavisam netālu no Rīgas! Ierosmei - dažas no skolēnu ekskursiju programmām:

  1. Daugavas muzejs + zirgu izjādes

Daugavas muzejs piedāvā dažādas interesantas muzejpedagoģiskās programmmas. Jaunākie skolēni var iejusties arheologa ādā, bet lielākie var piedalīties atraktīvā izaicinājuma spēlē, kas norosinās muižas parkā. Pēc Doles salas apmeklējuma, varat apmeklēt Armanda Lauku Jātnieku klubu, kur skolēni var doties izjādē ar zirgu.

Izmaksas:

muzejpedagoģiskā programma – EUR 2,00/skolēnam;

vizināšanās zirga mugurā – EUR 3,00/aplis.

  1. Zivju audzētava “Dole” + orientēšanās Daugavas muzejā

Ekskursijas laikā zivju audzētavā “Dole” skolēniem būs iespēja noskatīties mācību filmu par zivju ikru attīstību un zivju audzēšanu. Pēc tam zivju ceha apskates laikā skolēni varēs vērot, kādos inkubatoros tiek audzētas zivis un kā tās tiek barotas. Būs iespēja arī iejusties zivkopja amatā. Pēc ekskursijas iesakām doties uz Daugavas muzeju turpat Doles salā, lai piedalītos orientēšanās piedzīvojumā. Lai veiktu distanci nepieciešams viedtālrunis!

Izmaksas:

ekskursija zivju audzētavā – EUR 0,70/skolēniem, EUR 2,00/pieaugušajam;

ieeja Daugavas muzejā – EUR 1,00/skolēniem, EUR 2,00/pieaugušajam.

  1. Rīgas HES + pārgājiens apkārt Doles salai

Vecāko klašu skolēniem ir iespēja apmeklēt Rīgas HES un uzzināt, kā tiek ražota elektroenerģija. Dodoties ekskursijā, jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments! Pēc spēkstacijas apskates iesakām doties pārgājienā pa Doles salu, kurai apkārt ved marķēts maršruts (~ 11 km). Labiekārtotajā piknika vietā “Mežezers” iespējams sarīkot pikniku brīvā dabā.

Izmaksas:

ekskursija Rīgas HES – bezmaksas.

  1. Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) + peintbols

Aicinām apmeklēt Nacionālo botānisko dārzu, sajust Latvijas pavasari un apskatīt augus no visiem pasaules kontinentiem jaunajā oranžērijā. Dienas turpinājumā skolēni var atpūsties, spēlējot kariņu peintbola parkā ”PIF PAF” vai “Jugland”, kur iespējams spēlēt gan klasisko, gan lāzerpeintbolu.

Izmaksas:

ieeja – EUR 0,70/skolēnam, EUR 3,00/pieaugušajam;

peintbols – atkarībā no izvēlētās spēles.

  1. Ekskursija Bioloģijas institūtā vai Fizikas institūtā

Plānojot ekskursiju uz LU Bioloģijas institūtu, iespējams izvēlēties kādu no interesējošām tēmām, piemēram, par putnu gredzenošanas mērķiem un nozīmi. LU Fizikas institūta ekskursijas laikā fizikas entuziastiem būs iespēja apskatīt fero šķidrumus, vakuumkameras, dažādas ierīces ar pastāvīgiem magnētiem, kā arī šķidro metālu eksperimentālās iekārtas.

Izmaksas:

ieeja – par ziedojumiem.

  1. Salaspils memoriāls

Vecāko klašu skolēniem iesakām apmeklēt Salaspils memoriālo ansambli, lai iepazītos ar nesen izveidoto ekspozīciju, kas atklāj Salaspils nometnes un memoriāla vēsturi. Viena no vārtu galerijas gala telpām izveidota par nosacītu Salaspils nometnes baraku ar tās sastāvdaļu imitāciju, sniedzot informāciju par ieslodzīto dienas režīmu un laika sadalījumu, pārtikas devām, slimībām, noteikumiem barakas iekšienē utml.

Izmaksas:

ieeja – bezmaksas,

ekskursija ar gidu – EUR 17,00.

Visas ekskursijas un aktivitātes jāpiesaka iepriekš! Aicinām to darīt ļoti savlaicīgi, lai rezervētu sev izdevīgāko laiku. Objektu apmeklējumu secību iespējams variēt pēc vēlmēm.

Uzmanību! Daļa objektu nav sasniedzami ar sabiedrisko transportu!

Sīkāka informācija: Salaspils novada tūrisma informācijas centrs, visit.salaspils.lv, +371 67945440, [email protected].