PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Titulbilde.jpg
Foto: Liepāja
Liepāja un tās apkārtne ir aizraujošu piedzīvojumu pilna.

Vairāk skaties ŠEIT.

 

Koncertzāle “Lielais dzintars”

Starptautiski atzītā arhitektūras pērle – koncertzāle “Lielais dzintars” piedāvā 1h garu ekskursiju un nodarbību skolēniem, kā arī “Muzikālās ekskursijas”, kur dalībnieki zinoša gida vadībā ne vien iepazīs koncertzāles ēku, bet arī dzirdēs nelielu koncertu uz Lielās zāles skatuves, ko īpaši viņiem būs sarūpējuši Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi.

"Muzikālās ekskursijas” cena: 7,00 eiro – pieaugušajiem, 5,00 eiro – skolēniem.

Ekskursijas cena: 2,50 eiro – pieaugušajiem, 1,50 eiro – skolēniem.

Vairāk informācijas: +371 634 24555, [email protected] vai ŠEIT.

Koncertzale Lielais Dzintars.jpg

Zinātnes un izglītības inovāciju centrs ZIIC

Atklāj zinātni taustāmā un uzskatāmā veidā Zinātnes un izglītības inovāciju centrā (ZIIC). ZIIC filiāle Autoru ielā 4/6 piedāvā vairāk nekā 30 interaktīvus eksponātus, kā arī jaunākās paaudzes izglītības tehnoloģijas, kas apgūstamas praktiskā darbībā STEM un IT jomu nodarbībās. Savukārt ZIIC filiāle Zirgu salā 2 aicina ekskursijās iepazīt vides zinātni – bioloģiju, ekoloģiju, zooloģiju un citas ar dabu saistītas nozares. Ar iepriekšēju pieteikšanos centrs atvērts ikvienam interesentam, īpaši skolēnu grupām un ģimenēm ar bērniem.

Vairāk informācijas: +371 25728867, [email protected] vai ŠEIT.

ZIIC_skolas vards.jpg

Amatnieku nams

Amatnieku nams vienkopus pulcē 16 dažādus Kurzemes novada amatniekus, kas ar lielu prieku par savu amatu un tā tradīcijām pastāstīs arī viesiem. Amatnieku darbnīcās iespējams apskatīt gan to, kā uz stellēm top tautas tērpi, gan to, kā tiek veidotas sveces, metāla rotas, keramikas darbi, ādas un dzintara izstrādājumi. Amatnieku namā arī apskatāmas garākās dzintara krelles Latvijā. Tās ir 123 metru garas, 9,5 kilogramu smagas, ar teju 17 000 dzintara gabaliņiem, ko dāvinājuši liepājnieki. Turpat aplūkojami vairāk nekā simts gadus veci un ari tikko darināti tautas tērpi. Iespējams pieteikt arī dažādas darbnīcas.

Vairāk informācijas: +371 26541424, [email protected] vai ŠEIT.

Amatnieku nams.jpg

Orientēšanās poligons

Beberliņu meža orientēšanās poligons izveidots 2020. gada vasarā un tajā izvietoti 27 stacionāri kontrolpunkti, kurus iespējams apmeklēt jebkurā gadalaikā. Starts poligonam izvietots Beberliņu ezera pludmalē. Katrā kontrolpunktā iespējams atzīmēties ar mobilo aplikāciju “Qrenteerings”, fiksējot savu rezultātu un salīdzinot to ar draugiem.

Vairāk informācijas: +371 29199411, [email protected] vai ŠEIT.

Orientēšanās poligons.JPG

"Siļķu brāķa noslēpums"

Izglītojoša un izzinoša nodarbība "Siļķu brāķa noslēpums" ļauj skolēniem iepazīt kultūras fenomenu – siļķu brāķēšanu jeb šķirošanu viņiem saprotamā veidā. Šī kultūrvēsturiskā tradīcija restaurēta mūsdienīgā veidā – stundu garā piedzīvojuma nodarbībā izmēģināt roku dažādās izzinošās aktivitātes pasniedzēja vadītā stāstā.

Cena: 5,00 eiro, grupas pavadošajai personai (skolotājam) – bez maksas.

Norises vieta: Zivju iela 2A, Liepāja, 17.gadsimta kultūrvēsturiskā ēkā

Vairāk informācijas: +371 20232005, [email protected]

Siļķu brāķa noslēpums.jpeg

Piedzīvojums Karostā

Karosta ir daļa no Liepājas, bet reizē – pasaule pati par sevi. Tā ir brīnumaina, paradoksāla un unikāla vieta ne tikai Latvijas, bet arī pasaules vēsturē. Karosta ir viens no neparastākajiem objektiem Latvijā. Karostas iepazīšanai piedāvājam ekskursijas pa cietumu, fortiem, ūdenstorni, brīvības cīņu vietām. Šovs Karostas cietumā, "Bēgšana no PSRS" Ziemeļu fortos. Brīvības taka vai velo orientēšanās. Ēdināšana un nakšņošana cietumā. Notikt var viss...

Vairāk informācijas: +371 26369470, [email protected] vai ŠEIT.

Piedzivojumi Karosta.jpg

Ieskaties teātra aizkulisēs!

Ieskaties teātra aizkulisēs! Liepājas teātris turpina ekskursijas ikdienā neredzētās teātra telpās, atklājot vēl neredzētus noslēpumus. Laiks, kad ļauties Liepājas teātra labirintu vilinājumam, vienmēr jāpiesaka iepriekš pa tālruni: 634 22121 vai 29455112. Grupa virs 10 personām 3,00 eiro no personas + skolotājam bez maksas.

Vairāk informācijas: +371 634 22121, +371 29455112, [email protected] vai ŠEIT.

Liepajas teatris.jpg

Liepājas muzejs

Liepājas muzejā var iepazīt Liepājas un Dienvidkurzemes vēsturi no senvēstures līdz 20. gs., izjust lauku cilvēku dzīves ritmu vai pilsētnieku rosību, skatīt mākslas darbu izstādes. Aicinām iepazīt muzeju gida vadībā, apmeklēt dažādas muzejpedagoģijas nodarbības, kas veidotas atbilstoši skolēnu vecumposmam. Liepājas muzejā ir apskatāma interaktīva ekspozīcija "Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā", kas skaidro tā laika sarežģīto politisko situāciju. Uz tikšanos Liepājas muzejā!

Vairāk informācijas: +371 29605223, [email protected] vai ŠEIT.

Liepajas muzejs.jpg

Lauku maizes ceptuve “Ievlejas”

Lauku maizes ceptuvē “Ievlejas” varat uzzināt, kā top maize, iemēģināt roku mīklas mīcīšanā un kukulīša gatavošanā paši, pie tējas krūzes nobaudīt ceptuves gardumus, kā arī iet rotaļās ar kādu pasaku tēlu. Kamēr maizīte cepas, ir iespēja iepazīt senos darabarīkus.

Maizes cepšana + degustācija (1,5 h):

Maksa 1 personai: Bērniem līdz 10 g. – 4,00 eiro, no 11 g. vecuma – 8,00 eiro, grupām vairāk par 12 cilvēkiem – 7,00 eiro

Stāstījums + degustācija (0,5 h):

Maksa 1 personai – 3,00 eiro

Atrašanās vieta: Pāvilostas novads, Sakas pagasts,

Vairāk informācijas: +371 29124128, [email protected]

Ievlejas maize.jpg

Cīravas mežaparks

Cīravas mežaparkā izstaigā "Bebru taku" ar aktīvās atpūtas elementiem – trošu tiltiņu, kāpšanas sienām u.c. un "Skaņo taku" ar 5 skaņu radošiem vides mākslas objektiem vai izvēlies komandu vienojošu un sacensību garu uzturošu pārgājienu ar atraktīviem vadītājiem. Vēlamais grupas lielums – 10-30 pers. Pārgājiena noslēgumā pie ugunskura iespēja baudīt tēju vai zupu (1,50–2,50 eiro no dalībnieka).

Atrašanās vieta: Aizputes novads, Cīrava,

Vairāk informācijas: +371 25435898

1_Ciravas meza parks.jpg

Kazdangas muižas parks

Kazdangas muižas parkā piedāvā ekskursijas gida pavadībā, radošās darbnīcas un izzinošas spēles dažādām vecuma grupām. Ir vairākas labiekārtotas atpūtas vietas, kurās iespējams noorganizēt radošo darbnīcu "Piededzini pankūciņu savējo". Parka teritorijā ir izbūvēta 190 metru gara gājēju pontonu laipa pāri Dzirnezeram ar skatu torni tās vidū. Parkā ir vairākas dažāda garuma takas.

Atrašanās vieta: Aizputes novads, Kazdanga

Vairāk informācijas: +371 29103813, [email protected]

3_Kazdangas parka speles.JPG

Durbes ezers

Informatīvi izglītojoša ekspozīcija par Durbes ezeru no ledus laikmeta līdz mūsdienām. Apskatāmas ezerā mītošo zivju mulāžas, interaktīvas ekspozīcijas par ezera veidošanos, vēsturiskām liecībām un eitrofikācijas iemesliem. Durbes ezeru vislabāk apskatīt no skatu torņa, kas uzstādīts tā rietumu krastā.

Atrašanās vieta: Skolas iela 3, Durbe

Vairāk informācijas: +371 29164833

4_Durbes ezera ekspozicija.JPG

Rucavas novads

Etnogrāfiskās mājas “Zvanītāji” saimnieces piedāvā lielisku iespēju iepazīt Rucavas novada kultūras mantojumu un tradīcijas – apskatīt pūra lādes saturu, noklausīties rucavnieku dziesmas un nobaudīt vietējos ēdienus.

Vairāk informācijas: +371 26814051

Ja lauku maizes kukulīti gribat izcept paši, laipni uzņems saimniecība “Alejas”.

Vairāk informācijas: +371 29383994

Ja vēlaties apskatīt senos darbarīkus un sadzīves priekšmetus, dodieties uz “Bajāru riju”, bet papriecāties par skatu uz Sventājas upes senleju varat no jaunās skatu platformas Muižas kalnā.

Atrašanās vieta: Rucavas novads, Rucava

Vairāk informācijas: +371 29134903

 

Embūtes senleja

Embūtes senleja ir viena no skaistākajām un noslēpumainākajām Kurzemes vietām, kas apvīta teikām un leģendām. Senlejā izveidota dabas taka ar skatu torni, kuras garums ir 2,5 km. Dabas parkā apskatāmi arī Kuršu zobeni, Induļa pilskalns, Joda pēdas akmens un citas interesantas lietas. Embūtes TIC ekspozīciju zālē apskatāmi dabas parka reljefa maketi un izstādes. Joda ielejā iekārtota atpūtas vieta, kur varat sarīkot pikniku, kopīgi vārīt zupu un uzspēlēt sporta spēles. Gida pakalpojumi – ziedojums.

Atrašanās vieta: Vaiņodes novads, Embūtes pagasts

Vairāk informācijas: +371 26632134

DSC04641_Karlis_Volkovskis.jpg

Iepazīsti garšaugus kopā ar mājražotāju SIA “Miju”!

Iepazīsti garšaugus kopā ar mājražotāju SIA “Miju” un Embūtes Tūrisma informācijas centru! Sezonas īpašais garšaugu piedāvājums “Leišmalītes garša”. 

- Stāstījums par saimniecību, ražošanas procesu un augiem

 - Uzdevumi un spēles par augiem

 - Dārzeņu un garšaugu degustācija

 - Apbalvošana

Nodarbības ilgums – 1-1,5 h

Maksa – 3,50 eiro no personas

Atrašanās vieta: Vaiņodes novads, Embūtes pagasts

Vairāk informācijas: +371 26632134

garsaugi.jpg

Dunikas purva laipu taka

Pāri Dunikas purvam stiepjas koka laipu taka, kas ir viena no garākajām Eiropā. Te varēsiet izbaudīt gan neparasto klusumu, kas allaž valda purvā, gan arī neikdienišķo, pirmatnējo ainavu – purvu ar akačiem, ezeriņiem un saliņām. Lai iepazītu purva dzīvi labāk, izmantojiet gida pakalpojumus!

Vairāk informācijas: +371 26335266

Pārgājiena noslēgumā iespēja brīvā dabā baudīt zupu no lielā katla.

Vairāk informācijas: +371 20028776

Atrašanās vieta: Rucavas novads, Dunikas pagasts

Dunikas purvs_49.lpp.jpg

Iepazīsti Grobiņu no jauna!

Iepazīsti Grobiņu no jauna! Uzklausi Runājošos akmeņus promenādē, no kuras paveras skats uz Grobiņas pilskalnu, vai dodies pastaigā pa jauno taku, kas 3 km garumā vijas gar Ālandes upes krastiem.

Vairāk informācijas: +371 22024940

Savukārt Aktīvā tūrisma centrā "Kuršu Vikingu apmetne" ir lieliska iespēja izzināt Kuršu Vikingu dzīves ziņas, pārbaudīt savas veiklības prasmes īstenā vikingu testā, izzināt leģendas, patīkami atpūsties draugu lokā.

Atrašanās vieta: Pīlādžu iela 3, Grobiņa

Vairāk informācijas: +371 26661194, [email protected]

Alandes_upes_taka_Grobina (37).jpg

Pāvilostas novadpētniecības muzejs

Pāvilostas novadpētniecības muzejs piedāvā ne tikai apskatīt ekspozīcijas, bet arī pašiem piedalīties aktivitātēs un iemācīties, kā sienami jūrnieku mezgli un kā lāpāms zvejas tīkls. Ar 3D briļļu palīdzību ir iespēja interaktīvi iejusties zvejnieku lomā, ar murdiem un trali zvejot zivis Sakas upē un Baltijas jūrā.

Muzeja apskate – skolēniem 0,50 eiro, studentiem 1,50 eiro, pieaugušajiem 2,00 eiro. Gida pakalpojumi muzejā – 3,50 eiro.

Atrašanās vieta: Dzintaru iela 1, Pāvilosta

Vairāk informācijas: +371 29226273, [email protected]

Pavilostas muzejs_skolas vardam.jpg

Kalētu meža parks “Priediens”

Iepazīsti kokaugu daudzveidību Kalētu meža parkā “Priediens”! Kopā ar lāceni izstaigā parka takas un darbojies “Dabas klasē”! Maksa 1 personai – 1,50 eiro, +371 26423893

“Rūķu šeptes Brīnummežā” aicina izzināt dažādus noslēpumus, radoši un sportiski izkustēties, kā arī doties dārgumu meklējumos. Piemērots pirmsskolas vecāko grupiņu un sākumskolas klašu bērniem. Maksa grupai – 150,00 eiro. Par papildus maksu iespēja iegādāties meža zupu.

Vairāk informācijas: +371 26260526

Atrašanās vieta: Priekules novads

Kaletu Priediens skoleniem.jpg

Bernātu dabas parks

Bernātu dabas parkā izveidotas vairākas pastaigu takas, kurās izvietoti dažādi vides objekti. Te var apskatīt arī tālākā rietumu sauszemes punkta atzīmi “Zaļais stars”, uzzināt teiku, kā Nīcas tautas tērps ieguvis krāsas, kā arī netālu no Jūrmalciema uzkāpt Latvijas augstākajā kāpā – Pūsēnu kalnā, no kura pāri priežu galotnēm redzama jūra. Lieliska vieta, kur atpūsties, saelpoties priežu meža gaisu un uzzināt ko jaunu!

Atrašanās vieta: Nīcas novads

Vairāk informācijas: +371 29458532

DSC04907_Karlis_Volkovskis.jpg