PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

12330.jpeg
Foto: Publicitātes
“Iks park” piedāvā nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un  to īpašības, kā arī spēlēties un relaksēties meža malā.

Piedāvājam apmeklēt divas teritorijas.

Ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcija

Ikviens var pastaigāties, atpūsties  un iepazīt  ārstniecības augus, kuri varētu būt vajadzīgi un piemēroti tieši viņam.

Parka teritorijā ir paredzētas vietas aktīvai atpūtai - minifutbola vieta, baskāju taciņa, „skudru taka” – stafetes trase ar dažādiem posmiem, lapene, mini golfs un dabas klase.

Lauku sētiņa ar darbnīcām un mini zoo

Lielā nojumē vai guļbūves omulīgā kamīnzālē Jūs varēsiet izmēģināt gan latviešu tradicionālo, gan mūsdienu amatniecību. Mūsu vadībā iespējams izspēlēt dažādas spēles, baudīt gan dabas krāšņumu, gan stiprināt saikni ar dzīvnieku valsts pārstāvjiem (mini zoo).

 “Iks parka” lauku sētiņā mūsu meistari  ikvienam interesentam piedāvā praktiskas nodarbības ar iespēju iepriecināt sevi ar paša radītiem suvenīriem. Iepriekšējas iemaņas nav nepieciešamas.  Tiek piedāvātas šādas radošās darbnīcas:

  • augu deķu aušana – izmantojot mūsu izaudzētos ārstniecības augus un citus dabas materiālus, katrs pats var noaust un paņemt līdzi savu augu deķīti vai dekoru, kā arī izgatavot  zāļu pirts paklāju. Piedāvājam iegādāties un pasūtīt arī mūsu veidotus darbus;
  • rotu kalšana - vērojot meistara darbu, iespējams sekot vara un misiņa rotu izgatavošanas procesam. Apmeklētāji, izmantojot vēsturiskus instrumentus, arī paši var izbaudīt amatniecības prieku, izgatavojot sev suvenīru;
  • ziepju vārīšana - ziepju izgatavošana no ziepju masas. Pamatmasa veidota no ārstniecības augiem, izmantojot unikālu tehnoloģiju, kuras ietekmē tiek saglabātas augu īpašības. Izgatavoto produkciju Jūs varēsiet paņemt piemiņai;
  • miltu malšana - izmantojot seno laiku rokas dzirnavas, apmeklētāji paši var iegūt miltus no graudiem.

Izmaksas: Katras nodarbības cena 2.00 – 4.00 EUR vienai personai. Pamata programma: mini zoo + darbnīca + spēles 4.00 - 5.00 EUR vienai personai.

Pie mums var kopīgi pastrādāt un atpūsties gan mazās, gan lielākās grupiņās. Uzņemam bērnu, skolēnu un pieaugušo grupas no 10 līdz 40 personām. Ievērojot Jūsu vēlmes, saimnieki izstrādās tieši Jums piemērotu programmu. Ekskursijas tiek vadītas latviešu un krievu valodās. Ekskursijas dalībniekiem piedāvājam piknika vietu.

Atrašanās vieta: Parks atrodas 100 metru attālumā no stacijas “Ikšķile”.

Kontaktinformācija:Lai pieteiktu apmeklējumu, zvaniet pa tālruni 28211757 vai rakstiet uz e-pastu [email protected], plašāka informācija mājaslapā.