PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

otrab.png
Foto: Skaņākalna dabas parks
Dodies aizraujošā piedzīvojumā kopā ar klasesbiedriem uz "Skaņākalna dabas parks” Mazsalacā!

Pastaiga pa dabas parku

Skaņākalna dabas parks ar savu neparasto pievilcību priecē, sajūsmina un sniedz atpūtu ikvienā gadalaikā. Šeit, aptuveni trīs kilometru garumā gar Salacas upi, atrodas vairāki neparasti dabas objekti. Izjust skaistos dabas status, elpu aizraujošas klintis un apskatīt interesantus objektus. Skaņais kalns, kas ir viens no Latvijas populārākajiem ģeoloģiskajiem veidojumiem. Smilšakmens siena ir nedaudz ieliekta, tāpēc dod unikālu akustisko efektu - neparasti skaidru atbalsi. Skaņā kalna atbalss ir vienīgā šāda veida atbalss Latvijā.

Izzināt vēsturiskas lietas

Mazsalacas novada muzejs ļauj apmeklētājiem iepazīties ar vēsturisku un kultūrisku novada seno dzimtu pārstāvju mantojumu. Papildu tam tiek organizētas citas tematiskas izstādes. Muzejā šobrīd pieejama: projekta "Neiepazītā Ziemeļlatvija" ietvaros veidotā smilšakmeņu ekspozīcija; Ērika celmiņa dāvinātā dažādu materiālu zvanu kolekcija; Valtera Hirtes koka skulptūru kolekcija; medību trofejas – dzīvnieku ragi, izbāzeņi u.c.; Ilgas Andersones dāvinātā rotaļu-suvenīru peļu kolekcija un Jāņa Plūksnes un Nellijas Nurmikas kopradītā seno dzimtskoku ekspozīcija.

Pēc kārtīgas pastaigas un gudrības uzņemšanas nepieciešams piepildīt pilnus punčus

Pavāri Danija un Ēriks Pudniki – Lindes. Apceļojot pasauli, iedvesmojušies Latvijā dibināt savu uzņēmumu Ēdiendaris kopā, tādējādi radoši izpaužoties pavārmākslā. Viņu pievienotā vērtība – mainīga, individuāla un daudzveidīga ēdienkarte. Danijas un Ērika radītie ēdieni iekļauj vairāku kultūru garšas – indiešu, meksikāņu, amerikāņu u.c. Viņi pasniedz ne tikai sāļos gardumus, bet ir arī specializējušies kūku cepšanā un desertu gatavošanā. Pielāgojoties apstākliem un īpašiem pasūtījumiem, organizētām grupām un ekskursiju viesiem  spēj sagatavot visgardāko maltīti visām apmeklētāju grupām.

 

Plašāka informācija šeit.

Pieteikšanās zvanot pa tālruni +371 26429500

Skolēnu grupām īpašais piedāvājums!

skanaiskalns.JPG

SKAŅAISKALNS

Skolēni 2EUR/persona

Grupu vadītājiem BEZ MAKSAS

 

MAZSALACAS NOVADA MUZEJS

Skolēnu grupa  - 2 EUR/persona

Pieaugušie - 3EUR/persona

Gids līdz 25 cilvēki - 6EUR

Gids no 26 cilvēki - 10EUR

 

KAFEJNĪCA "BŪDA"

Pēc pasūtījuma gatavo organizētajām grupām gardu maltīti.