PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6318.jpeg
Nākamajā mācību gadā 20 Latvijas skolās Ārlietu ministrija (ĀM) īstenos interaktīvo simulācijas spēļu cikla projektu.

Interaktīvu simulācijas spēļu cikls jauniešiem par Eiropas Savienības (ES) pārvaldību un Latvijas iespējām tajā tiks sagatavots un īstenots vairākos posmos Latvijas skolās 2014.gada rudenī, lai ar aktīvu līdzdalības metodi veicinātu Latvijas skolēnu zināšanas par ES institūciju darbību, likumu izstrādi ES, lēmumu pieņemšanas procesiem, starpinstitucionālo sadarbību, valsts interešu aizstāvību un Latvijas lomu un iespējām pārstāvēt savas intereses ES pārvaldības sistēmā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tiks iesaistītas 20 Latvijas skolas no visiem Latvijas reģioniem. Plānota skolu atlase konkursa kārtībā. Skolu komandas veidos 10.-12.klases skolēni, kuri izspēlēs ES Padomes un Eiropas Parlamenta (EP) lēmumu pieņemšanas procesu. Simulācijas spēles vadīs moderators Ansis Bogustovs un ES lietu eksperts.

Būtisks pamatojums īstenot šo projektu bija 2012.gadā sāktā simulāciju projekta pozitīvie rezultāti. 2012.gadā projektā piedalījās vairāk nekā 300 skolēnu no desmit Latvijas vidusskolām. Jaunieši, kas piedalījās šajā simulācijas spēļu ciklā, atzina, ka projekta ietvaros uzzinājuši par EK, EP un ES Padomes funkcijām. Skolēni arī sacījuši, ka simulācijas spēles sniedza iespēju attīstīt prasmi darboties komandā, aizstāvēt savu viedokli, rast kompromisus un publiski uzstāties.

Atsaucība no skolām Latvijas reģionos bija ļoti liela, apgalvoja ĀM. Pieteikumu no skolām bija vairāk, nekā bija iespējams īstenot spēles pirmajā projektā 2012.gadā. Arī lielā skolu atsaucība bija viens no galvenajiem iemesliem, lai šo spēli turpinātu.