PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

5653.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Fizikas vai ķīmijas centralizētā eksāmena ieviešana vidusskolēniem no 2015.gada nav iespējama, un iepriekšējās valdības pieņemtais lēmums ir nepārdomāts, sacīja izglītības ministre Ina Druviete. 

I. Druviete sacīja, ka būs nepieciešama termiņa maiņa, jo fizikas vai ķīmijas eksāmena ieviešanai nepieciešami ļoti nopietni priekšdarbi, vēsta ziņu portāls TVNET.

I. Druviete vienlaikus norādīja uz pēctecības principu, kas, viņasprāt, ir ļoti svarīgs, lai nenotiktu raustīšanās uz vienu vai otru pusi.

"Nedomāju veikt kādus radikālus pārkārtojumus tajos jautājumos, kuri jau ir pieņemti, piemēram, tas būtu jautājums par obligāto eksāmenu fizikā vai ķīmijā. Tas tika pieņemts kā nesagatavots jautājums, kur ir ļoti daudz problēmu, bet tā, kā tas jau ir apstiprināts, tad mēģināsim atrast tādu veidu, lai mēs vispirms stiprinātu atbalstu skolām un skolotājiem, stiprināt skolēnu motivāciju un tikai tad runāt par eksāmenu kā pārbaudes formu," uzsvēra I. Druviete.

Eksāmena fizikā vai ķīmijā ieviešanu rosināja iepriekšējais izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, un viņu nostāju valdība arī atbalstīja.

Tādējādi bija paredzēts, ka, sākot ar 2015./2016.mācību gadu, skolēniem, beidzot vispārējās izglītības iestādi, būs jākārto pieci centralizētie eksāmeni - latviešu valodā, matemātikā, svešvalodā, eksāmens izvēles mācību priekšmetā un izvēles eksāmens ķīmijā vai fizikā.