PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

6588.jpeg
Foto: devteev / 123RF
Šajā mācību gadā pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanai ir pieteikušies 3146 pedagogi, ziņo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Visvairāk pedagogu pieteikušies trešajai un ceturtajai pakāpei, attiecīgi 1775 un 1081 pedagogs. Savukārt augstākajai jeb piektajai kvalitātes pakāpei pieteicies neierasti liels skaits pedagogu - 151, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Tikmēr otrajai kvalitātes pakāpei pietikušies 134 pedagogi, bet pirmajai - tikai pieci.

IZM atgādina, ka šajā mācību gadā pirmreizēji iesaistīties novērtēšanas procesā, ievērojot brīvprātības principu un pretendējot uz jebkuru no piecām kvalitātes pakāpēm, tika aicināti tie pedagogi, kuriem līdz šim nebija tādas iespējas.

Vienlaikus, lai nodrošinātu iespēju apliecināt savas profesionālās darbības kvalitāti augstas raudzes profesionāļiem, šajā mācību gadā arī tiem pedagogiem, kas savulaik iesaistījušies IZM īstenotā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" aktivitātē, tika dota iespēja veikt atkārtotu novērtēšanu, pretendējot uz ceturto vai piekto kvalitātes pakāpi.

Pēc IZM iepriekš sniegtās informācijas, valstī ir 15 125 pedagogi ar trešo kvalitātes pakāpi, 1448 ar ceturto pakāpi un 173 ar piekto kvalitātes pakāpi.