PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5713.jpeg
Jau 39 skolas no visas Latvijas ir pieteikušās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīkotajam lekciju ciklam, kurā pedagogiem atgādina par skolēnu drošību un pareizu rīcību nelaimes gadījumā.

NMPD pārstāve Inga Vītola sacīja, ka skolas turpina pieteikties un patlaban NMPD plāno lekciju grafiku, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Skolotājs var izrādīties tas pirmais cilvēks, kam jāpieņem lēmums, kā rīkoties nelaimes gadījumā, piemēram, ja ir asiņošana, aizrīšanās, krampji, deguna asiņošana, bezsamaņa, jo tajā brīdī nav laika domāt un skriet pēc medmāsas, bet ir uzreiz jārīkojas, jāizsauc palīdzība un tikmēr jāsniedz pirmā palīdzība. Tāpēc mēs veidojam šo nodarbību, kur atgādinām, kā rīkoties, un stāstām, mudinām, ka nepieciešams pirmās palīdzības zināšanas padziļināt," sacīja I. Vītola.

Lekcijās stāsta par to, kā rīkoties nelaimes gadījumā skolās, par to, kā pareizi izsaukt palīdzību un palīdzēt cietušajiem līdz brīdim, kad atbrauc ātrā palīdzība.

Kā informēja NMPD, mediķi teju ik dienu saņem kādu izsaukumu uz nelaimes gadījumu, kas noticis skolā. Šādās situācijās būtiska ir skolas personāla ātra iesaistīšanās - gan pareiza palīdzības izsaukšana, gan palīdzības sniegšana līdz mediķu ierašanās brīdim, uzsver NMPD un aicina skolas pieteikties dienesta rīkotajam lekciju ciklam.

Pirmā šāda lekcija jau notikusi 29.oktobrī Rīgas 25.vidusskolā. "Noteikti katras skolas kolektīvam būtu vēlams noklausīties šādu nodarbību, jo papildu zināšanas padara drošāku ikdienu - gan skolēnus skolā, gan pašus pedagogus. Zināšanas paaugstinās skolas darbinieku pārliecinātību, jo noteiktās situācijās viņi būs gatavāki iesaistīties un palīdzēt,'' uzsver skolas direktore Inga Nestere.

Pieteikumus lekcijām skolu pārstāvji aicināti sūtīt uz e-pastu [email protected].