PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

6206.jpeg
Valsts izglītības satura centrs (VISC) no 12.maija līdz 16.maijam aicina izglītības iestādēs organizēt drošības nedēļu Pusaudžu drošība uz un pie ūdens.

Tādejādi plānots aktualizēt jautājumu par personīgo un citu cilvēku veselību un cilvēkdrošību, kas jāņem vērā, lai atpūta pie ūdenstilpēm nebeigtos ar traģēdiju, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā norāda VISC, skolēniem nepieciešamas atbildes uz dažādiem ar cilvēka drošību saistītiem jautājumiem - kas jāievēro peldoties, kāpēc pirms vizināšanās ar laivu, ūdensmotociklu vai ūdensslēpēm ir nepieciešams uzvilkt glābšanas vesti u.c.

Maijā, pirms došanās vasaras brīvlaikā, VISC aicina pārrunāt ar skolēniem un viņu vecākiem jautājumus par riskiem, risku analīzi, to izraisītajām sekām un atbildīgu lēmumu pieņemšanu. Diskusijas rosināšanai izmantojami tādi jautājumi kā, piemēram, vai piedzīvojums nozīmē arī risku, kāds risks ir attaisnojams un kāpēc svarīgi šos riskus izvērtēt.

Kā informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Ļaha, VISC, sadarbojoties ar Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes speciālistiem, 13.maijā plkst.10.30 Rīgas 19.vidusskolā organizē pasākumu par drošības jautājumiem uz un pie ūdens 5.-9.klašu skolēniem, lai palīdzētu izvērtēt peldvietas, peldlīdzekļu, ekipējuma atpūtai uz ūdens atbilstību drošības nosacījumiem.