Tētu un bērnu sirsnīgs gājiens, kura sauklis ir Lepns, ka esmu tētis!, notiks 7. septembrī Rīgā. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, jo īpaši tēti ar saviem bērniem – kā maziem, tā lieliem. 

Tētu un bērnu svinīgā gājiena mērķis ir sabiedrībai paust – Lepns, ka esmu tētis!. Gājiens ir veids, kā apliecināt – būt tētim ir laime, kā arī atgādināt, ka tēva lomai bērna attīstībā ir neatsverama nozīme.

„Esam priecīgi, ka gājienam piesakās ne tikai tēti ar bērniem, bet arī topošie tēti ar topošajām māmiņām un ģimenes vairākās paaudzēs, proti, jaunās ģimenes, kas gājienā ies ar savām mazajām atvasēm un arī ar saviem tētiem,” stāsta ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Lai gājiens būtu atraktīvāks, tā dalībnieki rosināti padomāt par savu ģimeni vienojošiem elementiem, atribūtiem, krāsām un izmantot tos.

Pulcēšanās tētu un bērnu svinīgajam gājienam notiks pie Brīvības pieminekļa 7. septembrī, sākot no plkst. 11.30. Gājiens sāksies plkst. 12.00, un starta šāvienu tam dos pazīstamais joku plēsējs un ētera balss Ufo jeb Kaspars Upacieris. Gājiens virzīsies pa Brīvības ielu līdz pat Esplanādes parkam. Jāatzīmē, ka ikviens tā dalībnieks tiks cienāts ar Druvas saldējumu! Gājiens noslēgsies, tētiem un bērniem vienojoties improvizētā kopkorī, ko vadīs mūziķis Atis Auzāns.

Turpinājumā būs Tēva dienas svinēšana kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 ar muzikāliem priekšnesumiem, radošām un sportiskām aktivitātēm, dāvanu darināšanu tētiem, kā arī notiks dzejoļu krājuma Tētis atvēršanas svētki.

Sīkāku informāciju var atrast pasākuma mājaslapā.