PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9042.jpeg
Foto: dolgachov / 123RF
Līdz 13. decembrim ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt interaktīvo Eiro izstādi Dailes teātra telpās.

Tajā vienkopus varēs iegūt visu nepieciešamo informāciju par eiro banknotēm un monētām, par vienotās valūtas vēsturi, banknošu un monētu dizainu, drošības pazīmēm, otrās jeb Eiropas sērijas banknotēm, sērijas banknotēm, kā arī piedalīties konkursā Sveiks, eiro!.

Ceļojošā Eiro izstāde Rīgā, ko organizē Latvijas Banka sadarbībā ar Eiropas Centrālo banku un Dailes teātri, tika atklāta 25. oktobrī, un tā ievadīja plašas Latvijas sabiedrības informēšanu par eiro banknotēm un monētām, to izskatu un pretviltošanas elementiem. Izstādē ir daudz iespēju līdzdarboties – kā pieaugušajiem, tā bērniem. Izstādē izvietoti vairāki interaktīvi stendi (par eiro vēsturi, pirmās un otrās sērijas banknotēm, drošības pazīmēm, monētām); īpaši padomāts par jaunākajiem apmeklētājiem, kuriem atvēlētas aktivitātes Bērnu stūrītī.

Eiro izstādes ietvaros 23. novembrī un 7. decembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 notiks īpašie Ģimenes dienu pasākumi, kuru laikā apmeklētājus sagaida izglītojoši izklaidējošas atrakcijas, meistarklases un uzdevumi visai ģimenei. Ikviens varēs uzzināt vairāk par eiro banknotēm un monētām kopā ar atraktīvo pasākuma vadītāju – aktieri Gundaru Silakaktiņu un izstādes zinošajiem gidiem.

Izstādes ietvaros no 13. līdz 25. novembrim Latvijas Bankas ekonomiskās izglītotības interneta vietnē Naudas skola norisinās konkurss skolēniem Sveiks, eiro!, kas aicina 6.-8. un 9.-12. klašu skolēnus pārbaudīt savas zināšanas un atklāt jaunus faktus par eiro. Plašāku informāciju par konkursa noteikumiem un pieteikšanos meklē www.naudasskola.lv sadaļā Piedalies.

Ceļojošā Eiro izstāde savu darbību sāka 2008. gada 1. jūnijā Eiropas Centrālās bankas telpās Frankfurtē, Vācijā. Kopš tā laika izrāde viesojusies daudzās Eiropas pilsētās – Bratislavā, Barselonā, Romā, Berlīnē, Luksemburgā, Varšavā, Tallinā, Bukarestē, Parīzē, Sofijā, Madridē. To kopumā apskatījuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

Sīkāku informācija var atrast vietnēs www.eiroizstade.lv un www.jaunas-euro-banknotes.eu.