PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5713.jpeg
Rīt, 13. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina centrā Rīgā, Āzenes ielā 18, tiks atklāta bezmaksas izstāde Praktiskā matemātika.

Tajā apmeklētājiem būs iespēja eksponātus ne tikai apskatīt, bet arī aptaustīt un darbināt, apgūstot pasaules senāko zinātni jautrā un aizraujošā veidā, vēsta laikraksts Diena.

Izstādē pieaugušos un bērnus iepriecinās dažādi eksperimenti un spēles. Liekot puzles, pūšot ziepju burbuļus, ceļot tiltus, asinot prātu kauliņu spēlēs un pētot, cik ātri ripo lodītes, ikviens izstādes apmeklētājs varēs labāk izprast matemātikas klātbūtni ikdienā. Izstādes gidu lomā iejutīsies RTU studenti, apmeklētājiem stāstot un rādot, kādi matemātikas likumi ir izstādes eksponātu darbības pamatā. Izstādes autori sola, ka atklāt matemātikas brīnumu visaizraujošāk būs skolēniem no 12 līdz 18 gadu vecumam, taču izstādē laipni gaidīti visi interesenti.

RTU un Gētes institūts Rīgā izstādi rīko ar Vācijas ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu un sadarbībā ar organizāciju Mathematikum Gīsenē (Vācijā). Tas ir pasaulē pirmais matemātikas muzejs, kurā apmeklētāji ir aktīvi izstāžu līdzdalībnieki. Rīgā apskatāma tikai daļa no 160 Gīsenes muzeja eksponātiem, kas piesaistījuši vislielāko publikas uzmanību.

Izstāde aplūkojama līdz 8. martam katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, izņemot svētdienas. Skolu klases aicinātas ekskursiju pieteikt iepriekš pa tālruni 67508200 vai rakstot e-pastu uz adresi [email protected].