PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6425.jpeg
Foto: bradcalkins / 123RF
Noteikti jāizvērtē iespēja pacelt "griestus" sekmīgi nokārtotam centralizētajam eksāmenam, uzskata izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

"Es pievienojos tiem, kuri uzskata, ka piecu procentu barjera centralizētā eksāmena nokārtošanai noteikti ir par zemu," ziņu aģentūrai LETA sacīja ministre.

Tāpēc līdz nākamā gada eksāmenu sesijai ar šo jautājumu būtu jātiek skaidrībā, skaidroja I. Druviete, norādot, ka tikai tādā veidā iespējams nodrošināt konkurētspējīgas skolēnu zināšanas.

Jautāta par to, kā būtu jārisina situācija, ka, paceļot "sekmības latiņu", eksāmenus varētu nenokārtot ļoti liels skolēnu skaits, I. Druviete sacīja, ka ar eksāmeniem kā tādiem vispār nevar risināt nekādu problēmu.

Viņa uzskata, ka ir radikāli jāuzlabo visu mācību priekšmetu mācīšana. Jānodrošina skolotāju atbalsts, kā arī, sadarbojoties ar darba devējiem un zinātniekiem, jāveido pasākumi, kas radītu lielāku skolēnu ieinteresētību.

Vairāki izglītības nozares pārstāvji norādījuši, ka centralizētā eksāmena sekmīgai nokārtošanai nepieciešamie pieci procenti ir pārāk niecīgs slieksnis, kas nevar raksturot sekmīgi apgūtu mācību priekšmetu.