PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

5661.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
ASV vēstniecība aicina jauniešus piedalīties video konkursā. Tā uzdevums ir izveidot un līdz 28. februārim iesūtīt 1–5 minūšu garu video par tēmu Innovation.

Konkursā var piedalīties 16–18 gadus veci jaunieši, kas labi pārvalda angļu valodu un ir ieinteresēti uzzināt vairāk par diplomātiju, brīvas preses nozīmi un valsts vai pašvaldību darbību, kā arī komunikāciju, debatēm, pilsonisko līdzdalību, vēsta laikraksts Diena.

Konkursam iesniegtie video darbi tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem: vai un kā video atspoguļo tēmu; cik radošs ir autora piegājiens tēmas atainošanā; cik kvalitatīvs ir izveidotais darbs (rūpīgums, skaidra audio puse, vēstījums). Desmit labāko video autoru saņems veicināšanas balvas, bet konkursa uzvarētājam būs iespēja vasarā pavadīt četras nedēļas ASV. To laikā viņš varēs piedalīties Bendžamina Franklina starptautiskajā vasaras nometnē.

Vasaras nometnē vienkopus sabrauks jaunieši no 50 pasaules valstīm, un nometnes programmā viņiem būs iespēja apmeklēt dažādas valsts iestādes, nevalstiskās organizācijas, kinostudijas, avīžu redakcijas, kā arī piedalīties profesionāļu vadītās nodarbībās un semināros par dažādām tēmām – piemēram, par žurnālistiku, demokrātiju, globālās politikas aktualitātēm, jauniešu nodarbinātību un citām.

Vairāk par konkursa norisi iespējams uzzināt ASV vēstniecības interneta vietnē.