PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

7889.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Piecās Latvijas pilsētās novembrī risināsies jau par tradīciju kļuvušās Tehniskās jaunrades dienas.

Šīs pasākumu sērijas mērķis ir ieinteresēt jauniešus eksaktajās zinātnēs un inženierzinātņu profesijās. Tehniskās jaunrades dienu laikā viņi pieredzējušu treneru vadībā varēs izveidot attiecīgo priekšmetu kādā no sacensību disciplīnām: Robotikas darbnīca, Ķīmijas laboratorija, Mehānikas praktikums vai Elektrostacija. Ar izgatavotajiem priekšmetiem jaunieši vēlāk varēs sacensties ar citiem vienaudžiem, vēsta laikraksts Diena.

"Padomā, kā uzbūvēt astoņkāju robotu! Radi elektrību kā alķīmiķis un nosaki tās klātbūtni kā fiziķis! Palaid gaisā savu pirmo lidmašīnu vai sacenties buru laivu regatē! Konstruē makaronu tiltus un pārbaudi to izturību!" intriģē organizatori. Ikviens jaunietis līdzi uz pasākumu var paņemt arī mājās darinātu 55 cm garu tiltu no spageti makaroniem un līmes. Tāpat Tehniskās jaunrades dienās varēs iepazīties ar inženierzinātņu studiju iespējām un pielaikot profesijas.

2. novembrī Tehniskās jaunrades diena notiks Rīgā, 9. novembrī – Valmierā, 10. novembrī – Rēzeknē, 23. novembrī – Jelgavā, bet 24. novembrī – Ventspilī. Pieteikties pasākumam, aizpildot anketu, kas atrodama www.tjd.lv vai pie sava skolotāja, aicināti 10–23 gadus veci jaunieši. Dalība pasākumā ir bez maksas, un dalībnieki tiks nodrošināti arī ar nepieciešamajiem materiāliem un darbarīkiem.