PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6006.jpeg
Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete aicina skolās skaidrot sabiedrībā aktuālos notikumus saistībā ar Ukrainu.

Kā aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) preses pārstāve Laura Zaharova, I. Druviete, piedaloties republikas pilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītāju un speciālistu seminārā, uzsvēra, ka skolās ar bērniem ir svarīgi runāt ne tikai par tādām sabiedrībā aktuālām problēmām kā vardarbība un narkotisko vielu lietošana jauniešu vidū, bet arī skaidrot notikumus Ukrainā.

"Viena tēma, par kuru skolās runāt nav viegli, ir situācija Krievijas un Ukrainas konfliktā, bet kas gan cits bērniem to skaidros? Lai arī cik grūti būtu rast īstos vārdos, ar bērniem ir jārunā," sacīja ministre.

I. Druviete arī atzīmēja, ka skolas uzdevums ir ne tikai bērnu izglītošana, bet arī audzināšana. Ja agrāk daudz tika runāts par konkurenci un mācību sasniegumu testēšanu, tad patlaban parādās tādi jēdzieni kā rakstura audzināšana, sadarbība, sociālās prasmes, emocionālā attīstība, norāda ministre.

"Ja būs visas šīs īpašības, tad zināšanas apgūt cilvēks varēs pats, jo skola būs iedevusi pareizos instrumentus," piebilda ministre.