PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6275.jpeg
AS Grindeks aicina vidusskolēnus līdz 19. janvārim pieteikties uzņēmuma rīkotajām Profesiju dienām, kas notiks no 5. februāra līdz 5. martam. 

Šogad ir jau piektais gads kopš Grindeks realizē šādu projektu, kura mērķis ir veicināt jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē.

AS Grindeks piedāvā 9.-12.klašu skolēniem tuvāk iepazīties ar konkrētām, ar zāļu ražošanu saistītām, profesijām, vienu darba dienu pavadot kopā ar izvēlētās jomas speciālistu. Būs iespēja iepazīties ar tādām profesijām kā ķīmiķis, ķīmijas tehniķis-analītiķis, ķīmiķis-analītiķis, mikrobiologs, ražošanas farmaceits, farmācijas tehnologs, farmaceitiskās produkcijas ražošanas operators, reaktora operators, iecirkņa vadītājs un iekārtu operators.

Skolēni varēs iejusties izvēlētās profesijas specifikā un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem par farmācijas nozari un darba iespējām tajā. Uzņēmuma speciālistu vadībā skolēni varēs iepazīties ar dažādiem uzņēmuma ražošanas iecirkņiem, praktiski darboties laboratorijās un gūt jaunu pieredzi, kas noderēs studiju virziena un profesijas izvēlē nākotnē.

Grindeks valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis: „Farmācija ir ļoti perspektīva nozare, un šajā jomā vienmēr būs nepieciešamas jaunas zināšanas un talantīgi speciālisti. Profesiju dienu projekts ir pierādījis, ka uzņēmumā Grindeks pavadītā diena vidusskolēniem ļoti labi palīdz saprast, vai viņi tālākās studijas un savu karjeru vēlas saistīt ar ķīmiju un farmāciju.”

Grindeks Personāla departamenta vadītāja Inese Kalēja: „Sazinoties ar iepriekšējo gadu Profesiju dienu dalībniekiem, bieži uzzinām, ka daudzi jaunieši ir sekmīgi papildinājuši studentu rindas dabaszinātņu studiju programmās. Vienmēr priecājos dzirdēt, kad kāds no mūsu praktikantiem savu pirmo priekšstatu par darbu farmācijā un izvēli studēt ķīmiju ir guvis, viesojoties tieši Grindeks. Tāpēc šogad atkal aicinām pie sevis ciemos skolēnus, dodot iespēju praktiski iepazīt virkni profesiju, kas saistītas ar zāļu ražošanu.”

Lai pieteiktos Profesiju dienām, skolēniem jāsūta pieteikums un motivācijas vēstule uz [email protected]. Motivācijas vēstulē jāatbild uz jautājumiem – kāpēc Tu vēlies tuvāk iepazīt Grindeks un kāpēc Tevi interesē konkrētā profesija? Ar pilnu profesiju aprakstu var iepazīties Grindeks fonda Zinātnes uz izglītības atbalstammājaslapā.