PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

5956.jpeg
Lai arī šobrīd dabā valda ziemas miegs, Stādu audzētāju biedrība aicina visu Latvijas skolu 1. - 6. klašu skolēnus kopā ar saviem skolotājiem piedalīties stādu audzēšanas konkursā Dārznīca.

Konkursa ietvaros skolēniem būs iespēja izmēģināt spēkus dārzniecībā, piecu mēnešu laikā pašu spēkiem audzējot trīs augus un savus novērojumus dokumentējot Augu dienasgrāmatā.

"Stādu audzēšanas konkursā Dārznīca piedāvājam bērniem izmēģināt dažādu neierastu augu audzēšanu, kā arī iepazīties ar daudzveidīgām to audzēšanas metodēm. Līdzšinēja pieredze rāda, ka skolēni nododas stādu audzēšanai ar lielu aizrautību un interesi. Varam būt gandarīti, ka pagājušajā gadā šī projekta ietvaros Latvijas daba ir papildināta ar vairākiem simtiem jaunu stādu. Esam pateicīgi visiem skolotājiem un arī vecākiem, kas iedvesmoja un atbalstīja savus jaunos dārzniekus!" stāsta Stādu audzētāju biedrības valdes priekšēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Arī šogad uz skolām kopumā tiks izsūtīti 1000 stādu audzēšanas komplekti, kuros būs trīs dažādu augu - krūmcidonijas, Krasta kļavas un vītola Hakuro Nishiki stādmateriāli, kā arī viss nepieciešamais audzēšanai - augsne, podiņi, mēslojums, kā arī Augu dienasgrāmata, kas ir konkursa galvenais atskaites dokuments. Tajā skolēniem būs jāpieraksta visas veiktās darbības, savi novērojumi, pētījumi un secinājumi par stādu audzēšanas gaitu no pirmās līdz pēdējai projekta dienai.

Pieteikšanās tiks slēgta mirklī, kad tiks rezervēti visi izplatīšanai paredzētie 1000 stādu audzēšanas komplekti. Konkursa nolikumu, kā arī sīkāku informāciju par pieteikšanos varat atrast mājaslapā.