PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5712.jpeg
Japānas valdība piedāvā Latvijas vispārizglītojošo skolu pedagogiem stipendiju, kas sniedz iespēju kādā no Japānas augstskolām veikt pusotru gadu ilgu ar vispārizglītojošo skolu pedagoģiju saistītu pētījumu.

Kā informēja Japānas vēstniecības Latvijā Studiju informācijas nodaļā, stipendijas saņēmējam tiks piedāvāts apgūt japāņu valodu un ar izglītības administrāciju, pedagoģijas metodēm vai specializēto priekšmetu apguvi saistītus mācību kursus, kā arī papildus apmeklēt mācību ekskursijas un praktiskās nodarbības, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Stipendija mācībām Japānā tiek piešķirta konkursa kārtībā, un tā sedz transporta izdevumus uz un no Japānas, universitātes mācību maksu, kā arī ikmēneša uzturnaudu, kas pilnībā segs uzturēšanos Japānā. Stipendijas pretendentu izvēlas, izvērtējot iesniegtos dokumentus, rakstisko pārbaudījumu rezultātus un intervijas ar Japānas vēstniecības un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem.

No stipendijas kandidātiem tiek sagaidīta augsta personīgā un profesionālā motivācija mācīties Japānā un apgūt japāņu valodu, interese un zināšanas par Japānu, kā arī laba angļu valodas prasme. Japāņu valodas zināšanas nav obligātas.

Līdz šim šo stipendiju saņēmuši četri Latvijas pārstāvji. Pieteikumi jāiesniedz Japānas vēstniecībā līdz 21.februārim.