PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

HX0A0654.jpg
Foto: airBaltic / airBaltic
Līdz 30.jūnijam iespējams pieteikties Latvijas Nacionālā aviosabiedrības airBaltic izveidotajai lidojumu skolas – airBaltic Pilot Academy rudens grupai.

Skolā divu gadu laikā iespējams apgūt interesanto un labi atalgoto pilotu profesiju, turklāt visiem absolventiem tiek garantēts darbs airBaltic.

Apmācībām tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas, tai skaitā vienas no pasaulē modernākajām mācību lidmašīnām – Diamond DA40/42. Visi instruktori ir profesionāli piloti ar ilggadēju pieredzi. Mācību teorētiskā daļa notiek airBaltic Training centrā Rīgas lidostā, bet praktiskais posms noris vairākās vietās: simulatora sesijas - Rīgā, lidošana var notikt gan Liepājā, gan ziemas laikā arī Dienvideiropā.

Tā kā veiksmīgam pilotam ir nepieciešamas diezgan specifiskas īpašības, studenti tiek rūpīgi atlasīti. Atlases process iekļauj dažādus psiholoģiskos un kognitīvos testus, veselības un fiziskās sagatavotības pārbaudi un intervijas.

Potenciālajiem studentiem ir jāņem vērā, ka mācības notiek tikai angļu valodā un tās ir “pilna laika”, tāpēc tās nav iespējams apvienot ar darbu. Turklāt šie divi gadi ir tik intensīvi, ka diez vai būtu arī lietderīgi neveltīt pilnu uzmanību mācībām.

Pilota profesija ir, iespējams, viens no “mobilākajiem” amatiem pasaulē – ar ES izdotu licenci Jūs būsiet ļoti pieprasīts gandrīz jebkurā valstī. Skatoties Latvijas mērogā, šis noteikti ir arī finansiāli labs lēmums, jo jau sākotnējā alga vairākas reizes pārsniedz vidējo izpeļņu valstī, turklāt tā stabili aug katru gadu.

Lai piesaistītu vairāk kandidātus no Latvijas, sadarbībā ar vietējām komercbankām, ir iespējams iegūt aizdevumu studiju maksas segšanai.

Sīkāka informācija par mācībām šeit.

Reklāmraksts