PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

6318.jpeg
75% skolēnu sporto arī ārpus skolas noteiktajām fizkultūras stundām, liecina Starptautiskās komerciālās profesionālās vidusskolas veiktais pētījums.

Lielākā daļa jeb 75% aptaujāto skolēnu atzinuši, ka ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojas arī papildus skolas noteiktajām sporta nodarbībām. Pirmo vietu iecienītāko sportisko aktivitāšu vidū ieņemot vingrošana, otro - basketbols, bet trešo - dažāda veida dejas. 61% skolēnu norādījuši, ka šīm aktivitātēm nedēļā velta vismaz četras vai vairāk stundu, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Jautājumā par sporta stundu skaitu skolā 67% respondentu minējuši, ka tās varētu notikt arī biežāk, piemēram, trīs vai četras sporta nodarbības nedēļā skolēniem būtu ļoti pieņemami.

Tāpat 53% aptaujāto atzīst, ka nodarbojas arī ar kādu no ziemas sporta veidiem. Pētījuma rezultāti liecina, ka visbiežāk jaunieši iecienījuši slidošanu, otrajā vietā atstājot slēpošanu, bet trešajā - braukšanu ar sniega dēli jeb snovošanu. Lielākā daļa - 41% skolēnu - ar šīm aktivitātēm nodarbojoties retāk nekā reizi mēnesī, 17% - reizi mēnesī, bet 15% - reizi divās nedēļās.

Kā biežāko iemeslu, kas kavē nodarboties ar ziemas sporta viediem, skolēni minējuši augstās ekipējuma cenas, nepatiku pret konkrētajiem sporta veidiem un citas aktivitātes, kas tiem šķiet saistošākas par sporta nodarbībām.

Aptauju organizēja Starptautiskā komerciālā profesionālā vidusskola laika posmā no 12.decembra līdz 17.decembrim. Tajā piedalījās 351 respondents no visas Latvijas.