PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

5699.jpeg
Puse Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju pauž negatīvu nostāju pret varbūtību, ka citas valstis Latvijā atvērtu skolas, kurās mācības notiktu atbilstoši šo valstu mācību programmām.

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktajā pētījumā 21% aptaujāto norādījuši, ka šādu varbūtību vērtē drīzāk negatīvi, bet 29% - ļoti negatīvi. Salīdzinoši biežāk negatīvi ir noskaņoti lauku teritoriju, Pierīgas un Vidzemes reģiona iedzīvotāji, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Savukārt 39% iedzīvotāju pozitīvi vērtē to, ka citas valstis Latvijā atvērtu skolas ar mācībām atbilstoši šo valstu izglītības programmām, no viņiem 16% pauž ļoti pozitīvu nostāju, bet 23% to vērtē drīzāk pozitīvi. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir sievietes, cittautieši, Rīgas un Latgales reģiona iedzīvotāji, strādnieki, kā arī iedzīvotāji ar relatīvi zemākiem ienākumiem.

Savukārt desmitā daļa jeb 11% respondentu nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Kopumā tika aptaujāti 750 ekonomiski aktīvie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Aptauja ar interneta starpniecību tika veikta no 28.janvāra līdz 30.janvārim.