PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

6500.jpeg
Foto: reana / 123RF
Rīgas būvvalde, pārbaudot Rīgā reģistrētos privātos bērnudārzus, konstatējusi, ka aptuveni pusei no tiem nav atbilstošas dokumentācijas par telpu piemērotību.

Lielākajā daļā gadījumu secināts, ka nav sakārtota tikai dokumentācija, bet pašas telpas ir piemērotas bērnudārzu vajadzībām. Vairākos gadījumos arī telpas nav atbildušas noteiktajām prasībām, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Pērn rudenī būvvaldes pārstāvji pārbaudīja kādu bērnudārzu, kas bijis ierīkots nepabeigtās telpās. Atklājot pārkāpumus, radušās aizdomas, ka problēma ir plašāka, tāpēc veikta analīze, kādās telpās atrodas Rīgā reģistrētie privātie bērnudārzi, lielākā daļa no kuriem izvietoti dzīvokļos vai biroju telpās. Secināts, ka pusē gadījumu nebija iesniegti dokumenti, telpas tikušas piemērotas bērnudārziem, pārsvarā nav izteikti lūgumi par telpu funkciju maiņu vai rekonstrukciju.

Bērnudārzu īpašniekiem maijā nosūtītas vēstules ar prasību sakārtot dokumentāciju. Lielākā daļa to paveikusi, tomēr vairākos gadījumos bērnudārzi iekārtoti telpās, kas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Sakārtot dokumentāciju dots laiks līdz augusta beigām.

Problēma ar Rīgas privāto bērnudārzu dokumentāciju aktualizējusies šonedēļ, kad atklājies, ka kādā privātajā bērnudārzā veikta nesaskaņota būvniecība un novēroti nopietni drošības pārkāpumi.