PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9034.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Lai jauniešus aicinātu pārdomāt savu profesijas izvēli, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sociālajā tīklā Draugiem.lv izveidojusi interaktīvu spēle Pielaiko profesiju. 

Spēle jauniešiem piedāvā iespēju iepazīt dažādu nozaru profesijas, kuras nākotnē būs pieprasītas un kurās jaunieši var strādāt gan ar iegūtu profesionālo, gan ar augstāko izglītību, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Spēle Pielaiko profesiju piedāvā jauniešiem interaktīvā veidā iejusties kādā no desmit profesijām - informācijas tehnoloģiju projektu vadītājs, farmaceits, galdnieks, ķīmijas speciālists, konditors, elektronikas inženiera konstruktors, darba aizsardzības speciālists, mežsaimnieks, tūrisma informācijas konsultants un telekomunikāciju projektēšanas inženieris.

Spēlē ir iespējams uzzināt gan saistošus faktus par konkrēto nozari un profesiju, gan prasmes, kas nepieciešamas speciālistam veiksmīgai karjeras attīstībai, kā arī noderīgu informāciju, kur šo profesiju var apgūt.

Karjeras nedēļa šogad noritēs no 7.oktobra līdz 11.oktobrim 11 Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Gulbenē, Cēsīs, Kuldīgā un Valmierā.

Šajā nedēļā jauniešiem būs iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, karjeras konsultāciju laikā uzzināt savus talantus un pilnveidojamās puses, projektēt savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos, laimēt balvas un iesaistīties daudzās citās aktivitātēs.

Plašāka informācija un pasākumu programma pieejama VIAA mājaslapā.