PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

9780.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Līdz 4.oktobrim Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rīko akciju Skolas diena 2013, kuras laikā aicina deputātus un Izglītības un zinātnes ministrijas darbiniekus uz dienu kļūt par pedagogu "ēnām".

Kā informēja LIZDA sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Grigorjevs, arodbiedrība turpina tradīciju un rīko akciju Skolas diena, lai veicinātu sabiedrības izpratni par pedagogu darba ikdienu un rosinātu lēmējvaras lielāku atbalstu pedagogu darba vides pilnveidei, vēsta ziņu aģentūra LETA.

LIZDA šajā gadā mudina deputātus īpašu uzmanību pievērst pedagoga lomai kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā, novērtējot viņu misiju pārmaiņu īstenošanā.

Trīs nedēļu garumā deputātus uzņems vairāki desmiti pirmsskolas, profesionālās, speciālās, interešu un vispārējās izglītības iestāžu visā Latvijā. Akcijas laikā viņiem būs iespēja kopā izbraukt ar skolēnu autobusu, piedalīties un kopīgi vadīt mācību stundas, aprunāties ar skolotājiem un skolēniem, viņu vecākiem, ieturēt maltīti skolas ēdnīcā, pēcpusdienā līdzdarboties pagarinātās dienas grupās un pulciņu radošajās aktivitātēs, kā arī palīdzēt pedagogiem sagatavoties nākamās dienas mācību procesam, stāsta E. Grigorjevs.

Kā liecina pagājušā gada akcijas rezultāti, deputātu skolas dienai ir sekojuši gan tūlītēji darbi, gan turpmākas apņemšanās uzlabot pedagogu darba vidi. Arodbiedrība uzskata, ka akcija sniedz daudzveidīgus ieguvumus, sekoja arī tūlītēja rīcība, piemēram, Ventspils 2.pamatskolas speciālajās klasēs darbu sāka skolotāja palīgs, nodrošinot būtisku atbalstu pedagogiem.