PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

5719.jpeg
Foto: 123RF Stock Photo
Šonedēļ atklāta 2014. gada sociālā mentoringa programma sociālā riska jauniešiem, kuri bērnībā nav izjutuši ģimenes atbalstu vai rūpes. 

Programmu īsteno organizācija Mentor Latvija, un šogad dalību programmā uzsāks 40 mentoru, tostarp arī vietējās slavenības, vēsta laikraksts Diena.

Mentora uzdevums ir divas reizes mēnesī veltīt jaunietim nedalītu uzmanību, sniegt viņam emocionālu atbalstu, laika gaitā kļūstot par jaunieša uzticamības personu. Gada garumā jaunietis ar savu mentoru var kopā apmeklēt teātri, kino, sportot vai vienkārši tikties uz sarunu kafejnīcā vai parkā. "Mūsu mērķis ir atbalstīt jauniešu iespēju izvēlēties veselīgu dzīvesveidu, izvairīties no atkarību izraisošām vielām un pavērt viņiem jaunas iespējas personīgai un profesionālai izaugsmei,» par programmu saka viens no tās dibinātājiem Aleksandrs Čakste, Latvijas pirmā prezidenta mazmazdēls. Sociālā mentoringa programmā jauniešiem, kuri auguši bez iespējas iepazīt ģimenes sadzīvi un rūpes, tiek sniegts emocionāls atbalsts, iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs, tā iepazīstot reālās dzīves situācijas un sagatavojoties tām praktiski un psiholoģiski. Pateicoties mentoru programmas atbalstītājiem, katrs mentorpāris saņem simbolisku finansējumu jauniešu izmaksu segšanai ikmēneša tikšanās reizēs.

Vairāk informācijas par programmas darbību – www.mentor.lv.