PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

6881.jpeg
Foto: kasto / 123RF
Pagājušajā nedēļā izglītības uzņēmums Lielvārds atklāja Kompetences centru, kas būs pirmā šāda veida skolotāju profesionālās pilnveides platforma Latvijā.

Tajā skolotāji varēs iepazīt un apgūt jaunākās pasaules izglītības tendences, pilnveidot savu profesionālo kompetenci, kā arī ātri atrast vajadzīgo plašajā mācību satura, līdzekļu un tehnoloģiju piedāvājumā. Tāpat skolotāji varēs iemācīties, kā ikdienas darbā izmantot mūsdienu tehnoloģijas un iespējas.

Plānots, ka nākamā gada laikā zināšanas un prasmes atbilstoši jaunākajām pasaules izglītības tendencēm tajā pilnveidos vismaz 2000 skolotāju, kuri varēs piedalīties divdesmit dažādās tālākizglītības programmās, semināros un praktiskās nodarbībās, raksta laikraksts Latvijas Avīze.

"Mūsdienīgai mācību videi un tehnoloģijām jākļūst par skolotāja sabiedrotajiem," uzsver Lielvārda valdes priekšsēdētājs Aivars Gribusts. Pateicoties LMT atbalstam, 100 skolotāji varēs bez maksas apgūt programmu Ievads skolēnu mobilo tehnoloģiju iesaistei mācību procesā. Kompetences centra izveidē investēti 100 000 eiro.