PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Breika un laikmetīgās dejas izrāde “Mēs”
Breika un laikmetīgās dejas izrāde “Mēs”
Foto: Breika un laikmetīgās dejas izrāde “Mēs”
Otrdien, 2022.gada 22.martā, plkst.19.00, VEF Kultūras pilī tiks izrādīta breika un laikmetīgās dejas izrāde “MĒS”. Stāsts, kas ikvienu rosinās paraudzīties uz sevi no malas.

“MĒS” ir dejas izrāde vienā cēlienā, ko izdejos Tukuma profesionālās ievirzes deju skolas Demo audzēkņi. Uzvedums apvieno laikmetīgo, mūsdienu un klasisko deju, kur plastika un grācija tiek organiski savienota ar breika un mūsdienu dejas savdabīgajiem ritmiem. Izrādi papildinās dzīvā mūzika, kur savu interpretāciju MĒS vēstījumam piedāvās komponiste un pianiste Marika Šaripo, sitaminstrumentālists Pauls Ķierpe, čellists Pēteris Ozoliņš, kā arī solistes Sanita un Sanija Rozes jeb "DVĪNES".

Virkne izrādes horeogrāfiju veidotas Covid-19 ierobežojumu laikā ārtelpās, savukārt pats izrādes tapšanas process bijis nestandarta, kas manāms arī uzveduma scenogrāfiskajā un horeogrāfiskajā risinājumā.

“Sarežģītais koncertuzvedums ar pavadošo grupu, dejotāju lielo iedvesmu un aktiermeistarību, meiteņu perfektu kustību vienādo izpildījumu un puišu break dance akrobātiskajām kustībām ar kāju sametieniem, salto kūleņiem, piruetēm uz galvas un pleciem, balansu uz vienas rokas un sarežģītiem kritieniem, (..) skatītājos izraisīja skaļas sajūsmas ovācijas. Stundu garais uzvedums mani pārsteidza visa ansambļa disciplinētā simtprocentīgā atdevē. Reti gadās, kad viss saplūst vienā kodolā un rada brīnumu,” stāsta Dailonis Rudēvics, Latvijas profesionālā baleta asociācijas pārstāvis.

Izrādes režisore – Liene Bēniņa; horeogrāfi – Madara Aulaciema, Inita Upmale, Renaldas Stasiūnaitis, Anete Klapkalne, Zigmārs Lācis un Liene Bēniņa, producents – Tukuma pilsētas Kultūras nams.

Biļetes iegādājamas “Biļešu paradīze” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv. Pieejama grupu (no 15 personām) biļetes atlaide.

Reklāmraksts