PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

6756.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Atklājot drošības nedēļu, Valda Zālīša sākumskolā 4.klašu skolēni varēs papildināt zināšanas par drošības jautājumiem ceļu satiksmes noteikumos. 

Tāpat zināšanas varēs atkārtot par personīgās drošības garantēšanas iespējām ceļu satiksmē, kā arī pamēģināt kārtot eksāmenu, lai iegūtu velosipēda vadītāja apliecību.

Ceļu satiksmes likums paredz, ka velosipēda apliecību tagad var saņemt 10 gadu vecumā, nokārtojot velosipēda vadītāja eksāmenu un iegūstot savu pirmo vadītāja apliecību, informē ziņu aģentūra LETA.

CSDD ir atklājusi satiksmes drošības portālu bērniem, kur vienuviet apkopoti mācību procesam visaptveroši izglītojoši un informatīvi materiāli bērniem un pusaudžiem - no pasažiera līdz moto braucējam.

Drošības nedēļa ar saukli Esi drošs ceļā!, notiks no šā gada 22.septembra līdz 26.septembrim.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir izstrādājis izglītojošu materiālu kopumu - elektronisku sociālo stāstu mācību spēli Īsi stāsti drošai dienai 7.-9. klašu skolēniem un metodisko materiālu pedagogiem par cilvēkdrošības un veselības jautājumiem, tostarp par ceļu satiksmes drošību.

Spēlē dažādās epizodēs ir atainota pusaudžu ikdiena skolā, mājās, starppersonu komunikācijā un brīvā laika aktivitātēs. Mācību spēle ir pieejama VISC mājaslapas sadaļā Gudras spēles.