PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

8607.jpeg
Foto: Publicitātes foto.
Līdz ar septembri, kad atsākās skolas gaitas, Latvijas apmeklētāko interneta lapu topā straujāko kāpumu piedzīvojis portāls E-klase.lv.

Mēneša laikā E-klases apmeklētība pieaugusi par 289%. Salīdzinot ar pērnā gada septembri, kad E-klase pieteica sevi ikgadējam mācību gadam ar 166 600 lietotājiem, šogad to skaits ir audzis par 20%, sasniedzot jau 200 600 apmeklētājus vecuma grupā no 15 līdz 74 gadiem un nodrošinot portālam rekordaugstu pozīciju - 10. vietu topā, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma Gemius publicētie dati.

Portāla redaktore Dita Lapsa uzsvēra, ka tā ir tikai daļa no portāla auditorijas, jo gandrīz 50% portāla lietotāju ir tieši vecumā līdz 15 gadiem un pagaidām šajā mērījumā nav iekļauti. Savukārt straujais kāpums ir skaidrojams ar to, ka ļoti aktīvi E-klasi sāk lietot profesionālās mācību iestādes, pirmskolas un interešu izglītības iestādes. "Esam pielāgojuši sistēmu tā, lai ne tikai vispārizglītojošajām skolām, bet arī citām izglītības iestādēm, kam nepieciešama līdzīga veida uzskaite, būtu ērti E-klasi lietot. Šīs vasaras laikā vien E-klase tika ieviesta gandrīz 100 tehnikumos, bērnudārzos, mūzikas skolās un citās izglītības iestādēs," komentēja D. Lapsa. Pēc viņas teiktā, E-klasi ik dienu lieto jau 90% vispārizglītojošo skolu.