PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

5911.jpeg
Foto: Dfi.dk
Tirdzniecības tīkla Rimi veselīgas ēšanas kustības Ai, kā garšo pavārskolā ēst gatavošanas prasmes šajā mācību gadā apgūs teju 600 skolēni no visas Latvijas.

Pirmā pavārskolas nodarbība notiks 18.septembrī, kad šefpavārs Normunds Baranovskis viesosies pie Rīgas Kultūru vidusskolas 6.b un 7.a klases jauniešiem. Nodarbību laikā šefpavārs skolēniem iemācīs ne vien gatavot vienkāršu, veselīgu un ātri pagatavojamu maltīti, bet arī izglītos par sabalansēta uztura priekšrocībām, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kopumā veselīgas ēšanas kustības bezmaksas pavārkursiem pieteikušās vairāk nekā 90 skolas no visas Latvijas, tostarp 22 mācību iestādes no Rīgas. Pagājušajā mācību gadā kustības šefpavārs viesojās 20 skolās 15 Latvijas pilsētās.

Kā norādīja Rimi pārstāve Laura Podskočija, katras Ai, kā garšo pavārskolas nodarbības laikā gatavotās skolēnu iecienītās receptes kopā ar padomiem sabalansētam uzturam tiks apkopotas pavārgrāmatā, ko skolotāji tiek aicināti izmantot kā mācību līdzekli mājturības stundās.