PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

7064.jpeg
Foto: dacosta / 123RF
Arī šogad mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2014 programmā iekļauts JAUNO grupu un BILŽU VETERĀNU kopprojektu koncerts. 

Koncertam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi. Atklājot festivāla otro daļu, šis koncerts būs klausāms 30. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs BILŽU BIROJS.

Šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir viņu oriģinālkompozīcija, taču otra – jaunā aranžējumā veidots kāda BILŽU veterāna skaņdarbs, ar ko kopā tas tiek izpildīts. Šogad pasākumā uzstāsies 18 jaunie muzikālie kolektīvi un izpildītāji. 

Par stilistiski ļoti interesantu Rhythm & Blues kombināciju šogad parūpējies atraktīvais hiphopa mākslinieks Pikaso (īstajā vārdā Jānis Lipšāns), kurš koncertā uzstāsies un muzikāli eksperimentēs kopā ar blūza vecmeistaru, ģitāristuJāni Vanadziņu. Pikaso stāsta, ka mēģinājumi ir balstīti savstarpējā ieklausīšanās procesā, jo abi mūziķi kā šķietami pretēju žanru pārstāvji viens otram sniedz vērtīgus padomus un jaunas profesionālās atziņas: „Manuprāt, šis kopprojektu koncerts ir pateicīga platforma muzikālam piedzīvojumam, pieredzes apmaiņai, interesantiem iespaidiem un vienreizējai iespējai sadarboties tiem mūziķiem, kuri varbūt nemaz neskatās viens otra virzienā, ikdienā strādājot pie saviem ierakstiem konkrētu žanru ietvaros. Tā ir radošo robežu šķērsošana, bet rezultātā, dārgie draugi, ieguvēji ir visi – gan jaunie mākslinieki, gan veterāni, gan arī koncerta apmeklētāji!”

Savukārt progresīvā roka grupa Legacy ID kopā ar BILDĒSdzimušo dziedātāju un aktrisi Zani Dombrovsku koncertā sniegs emocionāli piesātinātu priekšnesumu, aicinot klausītāju aizdomāties par tādām eksistenciālām tēmām kā dzīvība, nāve, mīlestība, cilvēciskais zaudējums. Kopprojekts izpildīs dziesmu Ja Tu man esi, ar kuru Z. Dombrovska 2007. gadā debitēja uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves muzikālajā drāmā Adata. „Domāju, ka mūsu apvienības muzikālais žanrs un kopīgi īstenotās idejas ļaus izstāstīt šo stāstu emocionāli pilnvērtīgi,” uzskata grupas vokālists Andis Jēkabsons. Viņš norāda, ka festivāls grupai Legacy ID ir kā radošo spēju eksāmens uz lielās skatuves. Jaunais mūziķis cer, ka līdz ar šo koncertu varēs iedibināt grupas dzīvē ikgadēju tradīciju ar nosaukumu BILDES.

JAUNO grupu un BILŽUVETERĀNU kopprojektu koncertā uzstāsies arī Bloody Heels un Juris Kulakovs; Cilvēks-Sapņotājs un Guntis Veits; DJ Krankenwagen un Edgars Šubrovskis; Golden Rivet un Juris Kaukulis; Green Step un Viktors Lapčenoks; Legacy ID un Zane Dombrovska; Maid of Shade un Juris Lasinskis; Nation Vibe un Jānis Bukums; Oceanpath un Nauris Puntulis; TRĪS un Guntis Vecgailis; Pseido un Artis Dvarionas; PussyRock un Ira Krauja-Dūduma; Silver Rain un Edijs Šnipke;The Highlights un Maija Kalniņa; Vēja Vārti  un Armands Alksnis; Ze Pikniks un Artūrs Uškāns.

Koncertu vadīs Andris Freindefelds. Foto galerija un apraksti par festivāla BILDES 2014 jaunajām grupām apskatāmi BILŽU mājaslapā.

Festivāla biļetes pieejamas internetā, kā arī BIĻEŠU PARADĪZES kasēs, Rīgas Kongresu namā un tirdzniecības centra Spice informācijas centrā.