PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6304.jpeg
Gandrīz trešdaļā vidusskolas klašu vidēji mācās tikai 16 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegtā informācija.

IZM norāda, ka Latvijā gandrīz katrā otrajā izglītības iestādē ir atvērts vidusskolas klašu bloks. Šajās klasēs mācās 18% jeb teju piektdaļa valsts skolēnu. Ministrija vērš uzmanību, ka gandrīz katrs desmitais skolēns izglītību iegūst klasē, kurā varētu būt vien daži cilvēki, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Lai gan ministrijas interneta mājaslapā bija pieejami dati par to, cik un kādas skolas šos vēl neieviestos kritērijus varētu neievērot, turklāt šie dati tika aktīvi izmantoti dažādiem citiem mērķiem, I. Druviete tā arī nespēja nosaukt nevienu skolu, kas ir potenciāli apdraudēta paredzētā minimālā skolēnu skaita klasē dēļ.

Patlaban zināms, ka Latvijā ir aptuveni 100 skolas, kuras minimālo kritēriju ieviešanas gadījumā būtu jautājuma priekšā par turpmāko pastāvēšanu.

Tomēr I. Druviete norādīja, ka šajā mācību gadā ar skolu slēgšanu var nerēķināties, kaut vai tāpēc vien, ka likums paredz izmaiņas skolu tīklā veikt ar pusgada rezervi. Turklāt ministre vairākkārt paudusi nostāju, ka skolēnu skaits skolā nevar kalpot par primāro nosacījumu, lai skola pastāvētu.