PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10449.jpeg
Sākoties jaunajam mācību gadam, jauniešu televīzija Chaula.tv iztaujāja Rīgas iedzīvotājus, lūdzot atcerēties spilgtākos notikumus saistībā ar skolas dzīvi.

Cilvēki dalījās pārdomās gan par to, kā viņi atceras savu pašu pirmo mācību gada sākumu, sākoties pirmajai klasei, gan arī par saviem 1.septembra piedzīvojumiem gadu gaitā.

Tāpat bērni un jaunieši sacīja pateicības vārdus saviem skolotājiem par motivāciju, iedvesmu un sniegtajām zināšanām. “Visvairāk es vēlētos pateikties skolotājai par pozitīvo garu, ko viņa vienmēr saglabā, entuziasmu, ko viņa iedveš savos skolēnos. Viņa neļauj padoties, viņa cīnās par katru no mums, lai mēs aizietu tālāk, nevis paliktu tur, kur mēs esam,” sacīja Jānis. Daudzi pateicās par to, ka tieši skolotāji viņus ir ievirzījuši nākotnes profesijā, kā arī ieinteresējuši konkrētu mācību priekšmetu saturā. Tāpat arī netika aizmirsts par skolotāju personības ietekmi un audzināšanas prasmi.

Esošie un bijušie skolēni pastāstīja, kādas ir viņu jaunā mācību gada apņemšanās un dalījās pārdomās par saviem mīļākajiem mācību priekšmetiem. 

Vaicājot, kādas ir skolēnu apņemšanās jaunajā mācību gadā, lielākā daļa respondentu vēlējās retāk kavēt skolu, kā arī uzlabot sekmes. Tāpat izskanēja arī citas atbildes:

  • Mazāk runāt stundu laikā
  • Iztikt bez vasaras darbiem
  • Neattaisnoti nekavēt mācību stundas
  • Saņemt labu vidējo atzīmi
  • Būt pozitīvākam skolas laikā
  • Būt teicamniekam
  • Uzlabot sekmes matemātikā

Kāds ir tavs spilgtākais 1. septembra piedzīvojums?

 

Kādas ir tavas 1. septembra apņemšanās?

 

Vai atceries savu pirmo 1. septembri?

 

Kurš ir tavs mīļākais mācību priekšmets?

 

Kuram skolotājam tu vēlētos pateikties?