PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6729.jpeg
Foto: foto: pixinoo / 123RF
54% Latvijas iedzīvotāju satrauc viņu bērnu drošība, kamēr tie atrodas skolā vai bērnudārzā.

Lai gan saskaņā ar indeksu fiziskās drošības un kriminālās situācijas ziņā kopumā Latvijas iedzīvotāji jūtas droši, tieši jautājumā par bērnu drošību respondenti visbiežāk snieguši negatīvu vērtējumu, tā liecina pētījumu centra SKDS unapdrošināšanas sabiedrības ERGO veiktais Drošības indekss.

Jautājumi par bērnu drošību atkal aktualizējas līdz ar bērnu atgriešanos skolā, bērnudārzā, kā arī uz ielas, kur viņi arvien biežāk atrodas bez vecāku klātbūtnes. Iestājoties tumšākam rudens laikam, bērni joprojām turpina pārvietoties ar velosipēdiem, skrituļslidām, skrituļdēļiem, nereti aizmirstot par elementārām drošības normām - ķiverēm, aizsargiem un atstarotājiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Šī gada pirmajos astoņos mēnešos ERGO pieteikti jau vairāk nekā 2060 nelaimes gadījumi, no kuriem apmēram 21% notikuši ar bērniem. No saņemtajiem nelaimes gadījumu pieteikumiem, kur traumas guvuši bērni, 11% cietušo ir vecumā līdz 5 gadiem, 32% - vecumā no 6 līdz 10, bet 57% - no 11 līdz 18 gadiem.

Drošības indeksa dati iegūti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju aptaujā. Kopumā aptaujāti 1005 pastāvīgie iedzīvotāji katrā Baltijas valstī vecumā no 18 gadiem līdz 74 gadiem.