PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

7205.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Iespējamo misiju turpmāk vadīs tās absolvents, otrā iesaukuma dalībnieks Mārtiņš Kālis, liecina Iespējamās misijas mājaslapā publicētā informācija.

M. Kālis Rīgas Ekonomikas augstskolā ieguvis bakalaura grādu ekonomikā un biznesa administrācijā. Vēl iesāktas maģistra studijas Latvijas Universitātē Modernajā elementārajā matemātikā un matemātikas didaktikā. M. Kālis bijis Latvijas jauniešu organizācijas Tellus prezidents un starptautisko projektu vadītājs, Latvijas Jaunatnes padomes viceprezidents, ārštata ekonomikas pētnieks Baltijas Starptautiskajā ekonomikas politikas studiju centrā, informē ziņu aģentūra LETA.

Divus gadus kā Iespējamās misijas dalībnieks strādājis Limbažu 1.vidusskolā par matemātikas un programmēšanas skolotāju. Pēc programmas absolvēšanas bijis ārējais eksperts Eiropas Savienības programmā Jaunatne darbībā. 2011.gadā kopā ar domubiedriem izveidojis mācību portālu macibuvideo.lv, kurā joprojām aktīvi līdzdarbojas, veidojot mācību materiālus matemātikā. Piedalījies arī Iespējamās misijas darbā, veicot atlases speciālista un kuratora pienākumus.

Iespējamā misija ir izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Piedaloties Iespējamajā misijā, dalībnieki strādā kā pilna laika skolotāji, pasniedzot mācību priekšmetu savā specialitātē. Paralēli skolotāja darbam dalībnieki divus gadus apgūst pedagoģijas un vadības prasmes Iespējamās misijas Līderības attīstības programmā. Pēc divu gadu cikla programmā dalībnieki iesaistās Iespējamās misijas Vēstnieku kustībā, kas turpina īstenot programmas mērķus.

Līdzšinējā Iespējamās misijas vadītāja Mārīte Seile tika apstiprināta izglītības un zinātnes ministra amatā.

Nesen tika pieņemts lēmums Iespējamās misijas absolventiem ļaut turpināt strādāt skolā. Bijusī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete sarunā ar E-klasi ir izteikusies, ka atbalsta lēmumu sniegt iespēju Iespējamās misijas absolventiem turpināt strādāt par skolotājiem.