PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

7114.jpeg
Foto: Saeimas Kanceleja
Vakar notikušajā Izglītības un zinātnes ministrijas preses konferencē Ina Druviete uzsvēra, ka profesionālā izglītība ir veiksmes stāsts un tās prestižs pieaug.

“Šad tad lietojam klišejisko apzīmējumu veiksmes stāsts. Šoreiz tas tik tiešām ir vietā. Ir nodrošināta profesionālās izglītības kompetences centra attīstība, ikvienā Latvijas reģionā mēs redzam labiekārtotus profesionālās izglītības centrus. Pašlaik tie tiek renovēti, tiek domāts par to aprīkojumu,” preses konferencē stāstīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Tāpat izglītības un zinātnes ministre uzsvēra darba devēju iesaisti jauno profesionāļu sagatavošanā: “Veiksmīgi tiek ieviestas arī darba vidē balstītas mācības. Tā nav novitāte pasaules mērogā, tā nav novitāte arī Latvijā, bet šī veiksmīgā sadarbība ar darba devējiem jau pašreiz sāk nest augļus. Pieaug profesionālās izglītības prestižs, vispārējās vidējās un profesionālās vidējās izglītības ziņā mēs tuvojamies proporcijai 50/50.”

Runājot par profesionālās izglītības veiksmes stāstu, ministre izteicās, ka būtu ļoti svarīgi virzīties uz obligātas vidējās izglītības atjaunošanu: “Šāda dāvana arī mums būtu jāpasniedz Latvijai dzimšanas dienā 2018.gadā. To nevar izdarīt vienā gadā, bet uz to mēs varam tiekties.”

E-klasejau rakstīja, ka IZM ir izveidojusi vairākus nozīmīgus dokumentus profesionālās izglītības sistēmas konkurētspējas veicināšanai.