PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

6876.jpeg
Foto: Saeimas Kanceleja
Par ministru var strādāt tikai Saeimā ievēlēta persona, pārliecināta ir izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, tāpēc savu kandidatūru ministra amatam nevirzīs.

Pēc ministra amata pilnvaru beigām viņa turpinās pētniecisko un zinātnisko darbību, ar ko nodarbojusies visu šo laiku. I. Druviete turpinās profesores darbu Latvijas Universitātē, kā arī pētnieces darbu Latviešu valodas institūtā. Tāpat I. Druviete turpinās darbu pie politikas veidošanas, tomēr citādā formā - kā biedrības Lingua invicta locekle, vēsta ziņu aģentūra LETA.

I. Druviete pagaidām nezina, kurš varētu ieņemt izglītības un zinātnes ministra amatu, uzsverot, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nekad nav bijusi partiju prioritāšu sarakstā. Viņa atgādināja, ka janvārī neviens nav vēlējies pārņemt IZM vadību. Tāpēc par šīs ministrijas pārņemšanu būs jāvienojas koalīciju sarunās.

Pašreizējā izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete sestdien notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās netika pārvēlēta. No valdības locekļiem 12.Saeimas vēlēšanās visvairāk svītrojumu saņēmusi I. Druviete, kura svītrota 9905 reizes, taču vienlaikus ministre saņēmusi arī 8095 plusus, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti.