PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

5677.jpeg
Foto: Rtu.lv
Indijā darbu sāk Latvijas Augstākās izglītības centrs, kas sniegs informāciju par studiju un zinātniskās sadarbības iespējām Latvijā jauniešiem un mācībspēkiem visā Dienvidindijas reģionā.

Augstākās izglītības centru izveidojušas un dibinājušas septiņas Latvijas augstskolas - RTU, Latvijas Universitāte, biznesa augstskola Turība, Liepājas Universitāte, Banku augstskola, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Latvijas un Indijas sadarbības iespējas izglītībā līdz šim nav pietiekami izmantotas, bet Augstākās izglītības centra atvēršana Latvijas augstskolām pavērs plašas iespējas tikties ar kolēģiem no dažādām Indijas augstskolām un strādāt pie kopējiem projektiem.

Latvijas augstskolas cer, ka ar Augstākās izglītības centra palīdzību turpmāk daudz aktīvāk varēs veidot abu valstu augstskolu kopējos projektus, attīstīt sadarbību zinātnes jomā, kā arī ieinteresēt studentus no Indijas savu nākotnes profesiju apgūt tieši Latvijā. Paralēli centra atvēršanai norisinās darbs pie Latvijas un Indijas starpvalstu sadarbības līguma izglītības un zinātnes jomā. Tas veicinās jau uzsākto sadarbību.