PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

5739.jpeg
Foto: andresr / 123RF
Pašlaik ir diezgan grūti komplektēt pat valsts budžeta vietas vairākās ar pedagoģiju saistītās specialitātēs, intervijā teica izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

"Izvēlēties labākos studentus pedagoģijas specialitātēs mēs varētu tad, ja mums būtu nodrošināts pietiekams abiturientu pieplūdums, ja būtu konkurss. Pašlaik diemžēl ir diezgan grūti komplektēt pat valsts budžeta vietas vairākās ar pedagoģiju saistītās specialitātēs," teica I. Druviete.

Ministre norādīja, ka arī augstskolas ir izvēles priekšā – vai nu studijām pieņemt visus interesentus, jo konkursa praktiski nav, vai arī noteikt ļoti stingrus kritērijus un līdz ar to zaudēt valsts finansējumu, vēsta ziņu portāls TVNET. "Augstskolas nav motivētas izvēlēties šo beidzamo ceļu, līdz ar to mums vismaz pagaidām nav izdevies nodrošināt, ka mūsu labākie skolēni izvēlas apgūt skolotāja profesiju. Mums uz to ir jātiecas, bet pagaidām tā nav realitāte," klāstīja I. Druviete.

I. Druviete arī uzsvēra, ka ir redzami jaunieši, kuros skaidri redzams pedagogu potenciāls, tāpēc tie ir jāmudina izvēlēties skolotāju profesiju. Vienlaikus joprojām pastāv finansējums pedagogiem, kas ir pārāk mazs un interentus nepietiekami mudina izvēlēties šo profesiju.