PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

5741.jpeg
Izglītības un zināšanas ir vienlīdz spēcīgs eksporta potenciāls kā uzņēmējdarbība, sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

"Esam pieraduši dzirdēt, ka Latvijas eksports ir spēcīgs ražošanas un citās tautsaimniecības nozarēs, taču tikpat veiksmīgi ir iespējams eksportēt intelektuālas vērtības - izglītību un zināšanas. Tas ne tikai uzlabo studiju procesu un vairo universitātes labo slavu, bet arī sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikā," Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) eksporta balvu pasniegšanas ceremonijā, Rīgas Stradiņa universitātei pasniedzot balvu Latvji, brauciet jūriņā!, sacīja ministre.

Viņa arī norādīja, ka pēdējo četru gadu laikā ārvalstu studentu skaits Rīgas Stradiņa universitātē ir vairāk nekā desmitkāršojies un universitāte piesaista studējošos no 32 pasaules valstīm. "Universitātes starptautiskais prestižs, augstā studiju kvalitāte un eiropeiskās vērtības ir tā kvalitātes zīme, kuras dēļ šodien universitāte saņem Krišjāņa Valdemāra balvu eksportā,'' norādīja ministre.