PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

7979.jpeg
Foto: lightpoet / 123RF
No 27. februāra līdz 1. martam  Ķīpsalas izstāžu hallē norisinājās viens no gada nozīmīgākajiem izglītības pasākumiem jauniešiem - Skola 2015.  

Izstādē vienkopus pulcējās tūkstošiem jauniešu no visas Latvijas. Tās laikā ikvienam bija iespēja mēģināt saprast un izvēlēties, ar kādu nozari saistīt savu nākotni.

Trīs izstādes dienās apmeklētāji varēja iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām. Izstādē bija iespēja uzzināt par interešu izglītību un iepazīties ar svešvalodu un dažādu mācību kursu piedāvājumu. Tāpat izstādē bija noderīga informācija tiem, kuri ir izlēmuši studēt augstskolās vai mācīties kursos ārvalstīs.

Izstādes dalībniece un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Liene Bērziņa pastāstīja, ka potenciālo studentu gaidas bieži atšķiras no pieredzētā, uzsākot studijas. Pasniedzēja uzskata, ka vidusskolā jauniešiem īsti nav iespēju saprast, ko nozīmē viņu interesējošā profesija. “Ir grūti izprast jomu, kamēr tu to nepamēģini. Šķiet, ka tev tas varētu patikt un piestāvēt… Es pati kādreiz domāju, ka varētu būt žurnālists, taču tad, kad profesiju iespējams iepazīt tuvāk, sākt mācīties attiecīgo jomu, tad tu saproti, ka ir nianses, kas ar tevi nesader,” stāsta L. Bērziņa. Viņa gan akcentē, ka šāda profesijas iepazīšana ir pozitīva pieredze, jo tādējādi jaunietim ir iespēja sākt attīstīties savā jomā.

 

Jauniešu televīzijas Chaula TV atskats uz izstādi Skola 2015.