PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

7291.jpeg
Foto: kasto / 123RF
Arī pēdējās dienās notikušajās sanāksmēs nav saņemts solījums palielināt pagaidām piešķirto finansējumu pedagogu algām.

Neraugoties uz to, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile sola turpināt uzstāt uz lielākas naudas summas piešķiršanu, informē ziņu aģentūra LETA.

M. Seile norādījusi, ka vakar notikusi tikšanās ar Vienotību, kurā ministre esot atkārtoti skaidrojusi nepieciešamību pēc papildu līdzekļiem. Tā kā pagaidām solījums par to nav saņemts, M. Seile nevēlas prognozēt, vai partija būs sadzirdējusi viņas lūgumu un tas atspoguļosies arī piešķirtā finansējuma apjomā.

Ministre solījusi, ka līdz budžeta apstiprināšanai, tostarp arī rīt paredzētajā valdības sēdē, kurā pēdējo reizi tiks skatīts nākamā gada budžeta projekts, viņa skaidros papildu līdzekļu nepieciešamību.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministre Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.

Tikmēr LIZDA paziņoja, ka 11.decembrī, pieprasot finansējuma palielināšanu, pie Saeimas nama piketā pulcēsies aptuveni 2000 pedagogu no visas Latvijas. Šāds lēmums pieņemts, jo, pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem, valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.