PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5646.jpeg
Nacionālais kino centrs (NKC) izsludina pieteikšanos skolas vecuma jauniešiem uz radošajām filmu un animācijas darbnīcām.

Kā pastāstīja projekta Rīgas kino vadītāja Marta Bite, radošajās darbnīcās jauniešiem būs iespēja apgūt prasmes filmēšanā un animācijā, kā arī izveidot savas filmas par Rīgu, kas tiks demonstrētas Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumos, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Profesionāļu vadībā jaunieši izstrādās idejas un nofilmēs īsfilmas par dzīvi savā apkaimē. Projekts ienesīs Rīgas kultūras ainā ne vien pieredzējušus un profesionālus māksliniekus, bet arī radošus jauniešus, kuri, iespējams, savu nākotni saistīs ar kino.

Filmu darbnīcām varēs pieteikties līdz 7.februārim. Animācijas darbnīca Imantā notiks no 17.februāra līdz 21.februārim. Mārtiņa Grauda meistardarbnīca Daugavgrīvā notiks no 18.februāra līdz 14.martam. Dzintara Dreiberga meistardarbnīca Purvciemā paredzēta no 4.marta līdz 28.martam. Pieteikties darbnīcām iespējams mājaslapā Rigaskino.lv. Dalībnieku vecums animācijas darbnīcās apmēram 10 -14 gadi, filmu darbnīcās apmēram 15-18 gadu.