PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

7709.jpeg
Foto: rawpixel / 123RF
Dažu dienu laikā, kopš izsludināta pieteikšanās uz apmaksātajām prakses vietām valsts pārvaldē, uz tām pieteikušies jau 74 jaunieši.

Pēc pirmajiem pieteikumiem gan varot secināt, ka daudzi pieteikumi neattiecas uz valsts pārvaldes darbības jomu, līdz ar to Valsts kanceleja uzrunās privātā sektora darba devējus par iespējām piedāvāt darba vakances. Tomēr šāda aktivitāte apliecinot jauniešu vēlmi atgriezties un strādāt dzimtenē, ziņu aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.

Piedāvājot apmaksātas prakses iespējas, Valsts kancelejas mērķis ir iesaistīt pēc iespējas vairāk talantīgus jauniešus valsts pārvaldē, jau laicīgi audzinot jaunos valsts pārvaldes vadītājus un ekspertus neatkarīgi no tā, kur izglītība ir iegūta, uzsvēra I. Kučinska.

E-klase jau informēja, ka desmit jauniešiem, kuri mācījušies ārpus Latvijas, par praksi valsts pārvaldē projekta Darbs valsts pārvaldē laikā maksās ikmēneša stipendiju 1000 eiro apmērā.

Programmas laikā praksē valsts pārvaldē ir paredzēts uzņemt desmit jauniešus, kas izglītību ieguvuši dažādās jomās - inženiertehnikā, loģistikā, IT, ekonomikā, finansēs, starptautiskajās tiesībās un attiecībās, investīciju piesaistē un citās.

Pie darba valsts pārvaldē programmas īstenošanas laikā tiks desmit jaunieši, kuri būs izturējuši konkursu. Darbs tiks piedāvāts no aprīļa līdz šā gada beigām, par to ik mēnesi saņemot 1000 eiro stipendiju uz rokas. Jauniešiem prakses laikā būs regulāri jāsniedz atgriezeniskā saite par savu darba ikdienu publikāciju veidā internetā. Reizi mēnesī tiks organizēta programmas dalībnieku tikšanās. Veiksmīgas sadarbības rezultātā starp praktikantu un valsts pārvaldes iestādi jaunajam kolēģim tiks piedāvāta pastāvīga darba vieta.