PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

6278.jpeg
Vasaras izskaņā Latvijā iebrauks 16 apmaiņas skolēni no vairākām pasaules un šobrīd tiek meklētas ģimenes, kuras tos varētu uzņemt, pavēstīja programmas Youth For Understanding (YFU) koordinatori.

Apmaiņas skolēni Latvijā pavadīs vienu mācību gadu, lai iepazītu kultūru, sabiedrību, kā arī apgūtu latviešu vai krievu valodu. YFU Latvija programmu koordinatore Baiba Ezeriņa informē, ka šobrīd tiek meklētas ģimenes, kas ir gatavas uzņemt 15-18 gadus jaunus apmaiņas skolniekus.

Apmaiņas skolnieki iebrauks no Vācijas, Taizemes un Argentīnas. Viesģimenes šiem apmaiņas skolniekiem tiek meklētas visā Latvijā, viesģimenes dzimtā valoda var būt gan latviešu, gan krievu.

Par viesģimeni var kļūt ikviena ģimene kurai ir iespējas savās mājās izmitināt apmaiņas skolnieku uz vienu gadu. Bez ēdienreizēm, kuras apmaiņas skolnieks pavada kopā ar viesģimeni, pārējos ikdienas tēriņus sedz apmaiņas skolnieka īstā ģimene.

Ik gadu YFU programmā piedalās ap septiņiem tūkstošiem jauniešu no visas pasaules. No Latvijas nākamajā mācību gadā uz kādu no pasaules valstīm dosies 27 vidusskolēni.