PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

5933.jpeg
Šonedēļ Latvijas Kardiologu biedrība un biedrība ParSirdi.lv Rīgas skolās sāks īstenot pilotprojektu Sirds veselības mācība skolās.

Prpjekta mērķis ir novērst bērnu un jauniešu aptaukošanos un lieko svaru, kas nereti noved pie smagām sirds slimībām un citām kaitēm, vēs ziņu aģentūra LETA.

Kā informēja ParSirdi.lv vadītāja Inese Mauriņa, pilotprojekta laikā Latvijas vadošie kardiologi pasniegs lekcijas Rīgas vispārizglītojošo skolu bioloģijas un veselības mācības pedagogiem, savukārt skolēni tiks iesaistīti unikālā pētījumā par paaugstināta asinsspiediena izplatību ģimenēs.

Latvijas Kardiologu biedrības prezidents Andrejs Ērglis norāda, ka pamatskolas bērnu vidū aptaukošanās un liekais svars ir izplatīta problēma, par ko liecina pērn Liepājā veiktais sirds un asinsvadu skrīninga pilotprojekts. Lai novērstu šo problēmu, ir svarīgi jau skolā skaidrot bērniem un jauniešiem, kādu iespaidu uz veselību atstāj neveselīgs uzturs un mazkustīgs dzīvesveids un kāpēc visas dzīves laikā ir būtiski mērīt asinsspiedienu, norāda mediķis.

A. Ērglis arī cer, ka jaunais pilotprojekts mudinās jauniešus runāt ar saviem vecākiem par iespējām mazināt sirds slimību riskus.

Pilotprojekts tiks atklāts trešdien, 9.aprīlī, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā plkst.10.00. Pasākumā detalizēti par plānoto stāstīs kardiologi, Veselības ministrijas speciālisti un biedrības ParSirdi.lv pārstāvji. Tāpat piedalīsies skolotāji no vairāk nekā 50 Rīgas vispārizglītojošām skolām.

Turklāt Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžas topošās māsas klātesošajiem piedāvās izmērīt asinsspiedienu un saņemt informāciju par sirds veselību.