PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

5749.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Kļūdainu aprēķinu dēļ šogad trūkst vēl ap 2,5 miljoniem eiro pedagogu algām, intervijā sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

"Esam mantojuši problēmu - 2012.gadā veikto kļūdaino aprēķinu dēļ šogad trūkst vēl apmēram 2,5 miljoni eiro pedagogu darba samaksai. Mēs vēlreiz precizēsim aprēķinus un kopīgi ar Finanšu ministriju meklēsim veidu, kā nodrošināt to, kas mūsu pedagogiem jau ir solīts," pauda Druviete.

Runājot par veicamajiem darbiem, ministre akcentēja, ka līdz šā gada jūlijam jāpieņem zinātnes attīstības stratēģija, kas ir ļoti nopietns uzdevums. Tāpat nozīmīgi darbi jāveic saistībā ar augstāko izglītību. "Te ir runa gan par valsts finansējuma nodrošināšanu valsts augstskolu programmām, augstākas izglītības programmu nevajadzīgās dublēšanās novēršanu, gan par mācībspēku kvalifikācijas paaugstināšanu, stingrām prasībām augstskolu profesūrai, gan arī par augstskolu sadarbību, piemēram, kopīgu doktorantūras programmu veidošanu," skaidroja ministre.

Druviete arī norāda, ka svarīgs darbs, kas skar nozīmīgu Izglītības un zinātnes ministrijas darbības jomu, ir Valsts valodas politikas pamatnostādņu pieņemšana turpmākajiem gadiem (2015-2020).

Viņa arī atgādināja, ka ir pieņemts sporta attīstības pamatnostādnes un ministrijai jāseko līdzi to izpildei. "Jaunatnes politikā ļoti svarīgi darbi saistās ar nodarbinātību. Sadarbībā ar citām ministrijām, mums ir jānodrošina apgūto atbilstība gan mūsu sabiedrības intelektuālajām vajadzībām, gan arī darba tirgus īstermiņa prasībām," teica I. Druviete.