PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

5804.jpeg
Koledžu integrācijai augstākās izglītības sistēmā ir jābūt brīvprātīgai, tiekoties ar Latvijas Koledžu asociācijas pārstāvjiem, uzsvērusi izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Viens no sarunas jautājumiem bijis par koledžu iespējamo integrāciju augstskolās. Ministre uzsvērusi, ka šim procesam būtu jānotiek brīvprātīgi, balstoties uz individuāla izvērtējuma principa, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Ministre uzskata, ka koledžām patstāvīgi jāspēj lemt par savu turpmāko darbību un tālākajiem attīstības plāniem, meklējot veidu, kā efektīvāk izmantot pašreizējo sistēmu un tam izmantot jau esošo budžetu.

Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledžas direktore Ilga Eriņa pieminējusi koledžas veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Universitāti, un norādījusi, ka arī 1.medicīnas koledža apsver integrēšanās iespēju Latvijas Universitātē.

Sarunas laikā arī uzsvērta koledžu veiksmīgā loma vidējā līmeņa speciālistu sagatavošanā Latvijas darba tirgum. Minēta arī nepieciešamība mācību procesā īstenot sabalansētu akadēmisko un profesionālo zināšanu apguvi.